HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

TEOG KALDIRILSIN MI?

27 Eylül 2017 Çarşamba Saat: 10:58

 

OKS, SBS ve  TEOG Sırası ile geldi ve gitti. Sizlerin anlayacağı dil, Liselere giriş sınavı. Cumhurbaşkanı RTE emir verdi TEOG kaldırıldı. Hem de acilen, plansız programsız, yerine ne getirileceği bilinmeden kaldırıldı.  Büyük lider emir verince figüranlar rollerini oynamaya başladılar. Yazık olan tek şey gençlerin geleceğinin karartılması ve Türk eğitiminin yaz boz tahtasına dönmesidir. Gayeleri nedir, bilinmez ama bildiğim tek şey Türk eğitim kurumlarının Avrupa’da sonuncu olduğu dünyada  ise dereceye giremediğidir. Çocuklarımızın bunca emeği, çabası güme gitmektedir. Kaldı ki ülkemizin başında bunca sorunlar varken.  Ülkemizde adaletin olmadığına inananlardanım. Hak, hukuk adalet, özgürlük, eşitlik hak getire, kim kaybetmiş ki biz bulacağız. Gençlerimize imam hatiplerin yolu gözükmeye başladı.  Kendi çocuklarını  özel okullarda, yurt dışında okutan okutan zihniyet garip gurabanın çocuğunu  imam hatiplere yerleştiriyorlar.  O okullarda bilim, felsefe ve irfan adamları çıktığından olsa gerek, imam yetiştiren okulları açtıkça açıyorlar.

Çocuklarımız not ortalamaları ile özellikli okullara gireceklermiş. Yapmayın ya, buna kargalar bile güler. Eğitim öğretim de de teslimiyetçilik dönemi başladı. Zengin burjuva çocukları has okullara diğerleri fıs okullarına. O ne güzel.

Hiç kuşkum yok ki, Özel okullar  notları kepçe ile dağıtırken, devlet okulları kaşığın ucu ile verecektir.  Hak eden çocuklar hak ettikleri yerlere gelemeyeceklerdir.

Şimdi sıra Üniversite sınavların da, onu da kaldıracaklarmış, kaldırın da eğitimin içine iyice edin.

Türk eğitimi sistemi  bağımsız olmalı.  Milli olmalı, hangi iktidar gelirse gelsin genleri ile oynamamalı.  Aksi taktirde karanlıktan çıkma şansımız olmaz ve dünya ve Avrupa sonunculuğumuz pekişir.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları