HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GÖZ GÖRE GÖRE (SUÇLU KİM?)

8 Ekim 2017 Pazar Saat: 09:58

Gülyalı ilçemizin kanalizasyon sorunu ortaya çıktı bu hafta Ordu basınında. Yapılan açıklamada İlçenin neredeyse tamamına yakınının kanalizasyonu denizle buluşuyormuş. Sadece havalimanı mıntıkasının kanalizasyon sorunu çözülmüş diğer yerlerde adeta kaderine terk edilmiş.

Görüyoruz ki Gülyalı sahil bandına kocaman km.lik bir alanda göz göre göre deniz kanalizasyon atıklarıyla kucaklaştırılıyor ve buna da seyirci kalınıyormuş. Peki burada ki plajlara giren insanların suçu ne o zaman? Bunun yanı sıra sıcak havalarda ilçeyi, toprak, çimen, ağaç ve deniz kokusu sarması gerekir iken, kanalizasyon kokusuna bürünmesinde kim suçlu?

Yine Melet Irmağında göz göre göre eko sistemin gittikçe bozulduğuna dikkat çekti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun. Melet Irmağında ki düzensiz Hidroelektrik çalışmaları nedeniyle neredeyse su kalmadığının da altı verilen soru önergesinde önemle çizilmiş durumda. Zira asırlık ırmağın göz göre göre kurumasında ve burada ki eko sistemin bozulmasına vesile olunmasında kim suçlu?

Hayat pahallılığı ile mücadele eden fındık üreticisinin, ürününün hala hak ettiği rakamlara ulaşmaması nedeniyle dar boğazdan çıkamayarak yalnızca günü kurtarmaya çalışmasında yine acaba kim suçlu?

Derdimiz aslında suç veya suçlu aramak değil. Derdimiz yaşayabiliyor ve yaşanabilirlik olmak. Ama insanca, ama adilce ve eşitçe, ama dürüstçe derdimiz yaşayabiliyor ve yaşanabilirlik olmak. Unutmayın bu şehir hepimizin. Gülyalısından Ünyesine, Akkuşundan Mesudiyesine, Fatsasından Aybastısına varıncaya kadar unutmayın ki bu şehir hepimizin.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları