HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GÜCÜ YETEN YETENE

9 Ekim 2017 Pazartesi Saat: 11:11

Gücü yeten yetene oldu artık bu ülkede, yine kadına şiddet olayları aldı başını gidiyor. Dayaktan, tacizden, şiddetten kurtulamadı gitti bizim kadın milleti. Çocuk istismarları, çocuk dilenciler, başı boş çocuklar kol geziyor ortalıkta.

Savunmasız insanlara, çocuklara, hayvanlara kaba şiddet uygulamak kimseye güç kazandırmaz. Bunun adı ancak olsa olsa acizlik, kişilik yoksunluğu ve insanlıktan nasibini almamış olmak olur.

Gücü yeten yetene olmaktan artık çıkmak lazım. Güç, kadınlarınıza, çocuklarınıza veya hayvanlarınıza verdiğiniz güven ile olur. Ne kadar güven verirseniz o kadar da güçlü olursunuz. Türk milletinin özünde de bu vardır. Millet olmanın şuuru da işte bu güven unsuru ile sağlanır.

Canım sıkıldı karımı döveyim. Yetmedi çoluğu çocuğu kırıp geçireyim hastalığından artık kurtulmak lazım. Aile adabı ve ahlakının artık oturması lazım. Güven duyulmayan insanla zaten sağlıklı bir aile temelinin de atılması söz konusu olamaz.

Şiddetin bahanesi olmaz. Şiddet her zaman şiddettir. Ekonomik güçlükler, geçim derdi, güvensizliğinizi tetiklememeli. Ayrıca çok zenginde olabilirsiniz. Bu da size şiddette asla üstünlük sağlamaz. Her şeyiniz olabilir ama insanlığınız yoksa hiç bir şeyinizde yoktur demektir.

Zaman sevgi zamanı deyin birbirinize. Gücünüze güç katmak için sevgi ve hoş görüyü elden bırakmayın. Anlayış idrakını ve dağarcığınızı geliştirin ki, gücünüze güç katan olun. Gücü yeten yetene zihniyetinde olanlar unutmasın ki, elin yumruğunu yemeyen her zaman kendi yumruğunu demir zannedermiş. Velhasıl son olarak şiddet uygulamak kimseye güç kazandırmaz...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları