HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

NEDEN BOŞANIYORUZ, BİLİYORMUSUNUZ?

22 Ekim 2017 Pazar Saat: 13:09

Ordu’da ve Türkiye genelinde boşanma nedenlerinin en çok nelerden kaynaklandığını biliyor muydunuz? Bakın sizler için araştırdım ve ortaya çıkan en çok boşanma nedenlerini de sizlerle paylaşmak istedim.

Ordu’da ki boşanma nedenleri hemen hemen Türkiye geneli ile aynı olduğu için siz değerli okurlarımıza yalnızca Ordu’da öne çıkan o önemli nedenleri madde madde aktarmak istedim.

Şimdi birlikte bir göz atalım bakalım Ordu’da her boşanma sebepleri arasında 1. sebep sorumsuz ve ilgisiz davranma vatandaşımız birçok insan ekonomik sebepler. 1. sırada boşanma sebebi olarak görür ve düşünür ama aslında, 1. sırada boşanma sebebi sorumsuz ve ilgisiz davranma enteresan birçok insan bunu bilmez.

2. Sırada evin ekonomik geçimini sağlayamamak. Yani ekonomi 2. sırada,

3. sırada aldatma mesela şiddet çok kamuoyunda da çok bilenen bir şey çok dikkat çeken aile içi şiddetin çok yaşandığı ülkelerden birisiyiz ne yazık ki,

4. sırada boşanma sebebi dayak ve kötü muamele,

5.sırada içki ve kumar

6. sırada eşlerin ailelerine saygısız davranması. Yani kayınvalideye, kayınpedere kötü davranmada bir boşanma sebebi, 

7. sırada terk etme veya edilme

8. Eşin ailesinin aile içi ilişkilere karışması yani kadın olsun erkek olsun kadının ailesi eğer aile kayınvalide kayınpeder aileye ilişki içinde çok müdahale ediyorsa buda bir boşanma sebebi veya erkeğin anne ve babası kadına çok müdahale ediyorsa gitmesine gelmesine giyinmesine yaşam biçimine ailevi sorunları işte çocuklarla ilgili sorun olur. Kayınpeder kayınvalide kadın bunu örnek göstererek dava açabiliyor 8.sırada boşanma sebebidir.

9.sebep olarak çocuğun olmaması da bir boşanma sebebi olarak karşımıza tabi aile içi cinsel taciz o da zaman zaman boşanmalara sebebiyet veriyor. Bu şekil devam ediyor, yaş grubu olarak istatistik var.

Size şunu söyleyebilirim boşanmalar evlilik boşanma oranların en yüksek olduğu evliliğin ilk 5 yılı yapılan araştırmalara göre %39.2 hatta %40 yani tabi boşananların %40’ı ilk 5 yıl içinde boşanıyor. Bu çok önemli bir istatistik.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları