HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MİLLET CAN ÇEKİŞİYOR BEYLEEEEER…

22 Ekim 2017 Pazar Saat: 13:10

Ordu’da icra dosyaları aldı başını gidiyor. Bakınız 2016’da icra dosya sayısı 19 bin 863 olurken, 2017 yılının ilk 9 ayında ise bu rakam 11 bin 643’e ulaştı. Yani bu anlama geliyor biliyor musunuz? Ordu’da her 7 kişiden biri icralık. Evet dosya sayıları işte bunu gösteriyor.

Son beş yıla baktığımızda ise icra dosya sayıları 18 bin ila 23 bin arasında gidip gelmiş. Ortalama 20 binden alacak olursak Ordu’da son beş yılda toplam dosya sayısı 100 binlere ulaşmış demektir.

Buradan da şu sonuç çıkıyor ki, son beş yılda her iki kişiden birisi gerek SGK, gerek Bankalar, gerek Vergi daireleri, gerek belediyeler, gerekse diğer kurum veya ticari ilişkilerden dolayı icralık, hacizlik ve takip durumuna düşmüş demektir.

İşte durum vaziyet tam böyle. Güllük gülistanlık şehrimizde memur perişan, işçi perişan, emekli mağdur, esnaf bitik. Kriz adına ne ararsan ara. Ordu’da kime dokunsan bin ah işitiyorsun resmen.

Bunun çözümü güya sicil affı olacaktı. Güya millet de, esnafta, ticaretle uğraşanlarda rahatlayacaktı. Memurun, işçinin, emeklinin banka borçları da sicil affına alınacaktı. Böylece millet haciz ve takipten de kurtulmuş olacaktı. Rakamlar ortada, şimdi alın o sicil affınızı çalın başınıza.

2012’de dosya sayısı 21 bin, 2013’de 19 bin, 2014’de 17 bin, 2015’de 23 bin, 2016’da 20 bin ve 2017’de de bu sayı ilk 9 ayda 12 bin iken bakalım yılsonuna kadar dosya sayısı kaça ulaşacak.

Sicil affı tiyatro, esnafa can suyu yok, çalışan ve emekli kesimi darboğazda. Benim güllük gülistanlık Ordumda hani yeri geldiği zaman diyorlar ya kimse Ordu’yu tanıyamayacak diye. Evet yakında kimse sinirden, krizden ve cinnetten asıl Orduluları tanıyamayacak. Afmış, düzenlemeymiş, istihdam ve kalkınma paketleriymiş, falan filan. Hepsi hikaye çıktı. Hepsi fos oldu.

Tabi bazılarına göre kriz bahane ama yönetim şahane. Değil mi beyler, alın şimdi affınızı da, sözde kalkınma hamlelerinizi de çalın başınıza. Millet can çekişiyor, sizin gözlüklerinizden güllükler akıyor. Benden söylemesi millet can çekişiyor beyleeeeer.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları