HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MASKELİ BALO

30 Ekim 2017 Pazartesi Saat: 07:42

Türkiye’de siyaset ne hale geldi? Siyasetçi olmak, siyasi parti mensubu olmak, siyaseten hizmet etmek maksatları ne hale geldi? Siyaset, ideolojiyi de yok etti. Öyle ki, sağcısında da, solcusunda da, faşist ve komünistinde de artık ideoloji denen bir şey kalmadı gitti.

Yeni yeni partiler kuruluyor. Bakıyorsun başlarına, başkanlarına, kadrolarına. Aynı tas, aynı hamam yola devam etme gayretindeler. Bugün durdukları yerin sadece tabelası ve ismi değişmiş sadece o kadar. Başımıza ne geldiyse, getirenlerin kimi içeride, kimi dışarıda bugünlerde çok güzel maskeli balo oynadıklarını gayet iyi görüyoruz.

Maskeli balo dedim. Çünkü geçmişlerini, icraatlarını ve önce cep, koltuk deyip, oturdukları zaman babalarını bile tanımayanların bugünkü tiyatro sahnesinde oynadıkları oyun “MASKELİ BALO”nun ta kendisi değil mi?

Mecliste yer alamayan ve bugün varlıklarını hala sürdürmeye çalışan diğer siyasi partilerde de durum hiç farklı değil. Olsa zaten şaşarım. Al takke ver külah da bunların eski klasik oyunlarının günümüz uyarlamasından öte gitmiyor.

Hani nerede o idam sehpalarına bile giderken “Kahrolsun emperyalist Amerika”, “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti”, “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”, “Vatan sana canım feda”, “Türkiye Türklerindir. Türk kalacak” diyerek sağcısından da, solcusundan da gözlerini kırpmadan gidenler. Bugünün gençliği, bugünün siyasetçileri aynı şeyleri yapabilirler mi?

Bu ülkede başbakan, mebuslar v.s. asılmadı mı? Bu ülkede ne değerler, bir hiç uğruna cinayetlere kurban gitmedi mi? Bu ülkede tırnaklar sökülmedi mi? Ciğerler parçalanmadı mı? Bu ülke kolay lokma olmadıysa bunlar sayesinde olmadı mı?

Şimdi sizlere söylüyorum ey bayrak yarışçıları. Bu ülkede ki devlet menfaatlerini ve ülkesini ön planda tutan bütün siyasi partiler, bu ülkenin partileridir. Bakın 25 sene de ülke siyaseti ne hale geldi. Siyaseti artık menfaat ve çıkar kapısı olarak görmeyin. Unutmayın! Çıkarları için her şeyi gözden çıkaranlar yarın ülkelerini de gözden çıkarırlar. Ki, son örneğini de gördük ve yaşadık.

O yüzden siz siz olun, o maskeleri yüzlerinizden sökün atın. Mabalcı, gazelci, türkücü, sözdeci olmaktan sıyrılın ve iyisi, kötüsü bir tarafa hayırcı olun. Hayırlara vesile olun. İnsanlara artık ne siyaseti dedirtmeyin. Zira, Türkiye’nin siyaseten o kadar çok hayrata ihtiyacı var ki. Bir kez daha bakın bakın Türkiye’de siyaset ne hale geldi?

  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları