HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BARAJ MI?, PARTİ KİRLİLİĞİ Mİ?

15 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 08:19

Yargıtay’ın verilerine göre Türkiye’de, 100 tane siyasi parti olduğu bildirildi. Bunların son iki yılda ise 27 tanesi Yargıtay tarafından onay alan yeni partiler olduğu da açıklanmıştı.

Son günlerde bir seçim barajı tutturuldu gitti. Özellikle mecliste grubu bulunan Ana muhalefet partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli’nin ve bu partilerin parti sözcülerinin yaptıkları açıklamaları ise şaşkınlıkla izlemeye devam ediyorum.

Neymiş efendim seçim barajı ya hep kaldırılsınmış, ya da 5’e veya 3’e indirilsinmiş. Halinize kargalar gülüyor beyler kargalar. Yani Meclisin içinde ve dışında 99 tane parti 15 yıldır bir AK Parti olamamış, siz hala kalkmış baraj kaldırılsın diyorsunuz öyle mi?

Daha siyasi partiler yasasını revize edip bir düzene koyamadığınız dönemde hangi akla hizmet bu talepte bulunuyorsunuz? Meclisin içinde ki partiler bu sorum size? Şimdi birazda meclisin dışına bakalım. Elle tutulur, gözle görülür birkaç siyasi partiye, örneğin Saadet Partisinin işine gelir mi? Gelir. DSP’nin işine gelir mi? Gelir. BBP’in işine gelir mi? Gelir.

Son dönemlerde yeni kurulan İYİ Parti ve ANAP’ın işine gelir mi? Gelir. Bunlar diyelim ki baraj 5 veya 3’e indi. İrili ufaklı birleşir Meclis’e burunlarını sokarak içeri girebilirler. Baraj hep ortadan kalkarsa, o zaman vay halimize ki vay….

Türkiye, dünyanın en büyük parti kirliliği kimliğini taşıyan bir ülke olur o zaman. Önüne gelen parti kurar. Ben, Ahmet’e kızdım kurayım bir parti, ben Ayşe’ye kızdım kurayım bir parti. Beyler, Ulu Önder Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o meclisi yol geçen hanına çevirin diye kurmadı. Ulu Önder Atatürk, Türk Milletinin kurtuluş ve demokrasi mücadelesini içinde oturduğunuz o mecliste verdi.

Dört bir yanımız düşman fışkırırken bu neyin endişesi? Neyin telaşı? Özellikle CHP’den ve MHP’den bu talebin iştahla, ısrarla istenmesinin nedenini az çok anlayabiliyorum ama yanlış yolda olduğunuzu da hatırlatmak zorundayım. Kendine güvenen milletin karşısına geçer. Benim, Türkiye Büyük Millet Meclisim asla ve Kat’a yol geçen hanına çevrilemez. Aklınızı şimdiden başınıza alsanız iyi olur derim…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları