HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Erol KARAER

Erol KARAER

YAPMAYIN ETMEYİN !!!

28 Kasım 2017 Salı Saat: 09:49

Yıllardır yazıp çizeriz.

Deniz ile oynamayın. Doğa ile oynamayın diye .

 Ama dinletemedik.

Kafalarına göre deniz dolduruyorlar.

Yine yazıp yine çiziyorum.  Birileri Karadeniz’i bilmiyor veya doğanın nasıl geri aldığını görmüyor.

 Veya deniz görmemiş hiç.

Yaşanacak ufak çaplı bir Yıldız fırtınası sonrasında kafalarına göre deniz dolduranların doldurdukları yerleri gireceğiz.

Orayı vurmazsa yan tarafı vuracak tahrip edecek.

Aşağıda ki haberlere ve açıklamalara kulak verin burun kıvırmayın.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı diye bir yer ve buna bağlı kuruluşlar yok mu da bunlar seyrediyor.

Bu haberler bu açıklamalar yayınlandığı halde tık yok. Hayır öyle değil diyemediler.

Hepiniz suç işliyorsunuz.

Tarihe not düşmek adına bu haber ve açıklamaları bende paylaşıyorum :

 xx

 

Civil Irmağı ağzında yapılan deniz dolgusuna Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) tepki gösterdi.

Ordu Çevre Derneği üyeleri Civil Irmağı ağzında yapılan dolgu çalışmasını inceledikten sonra şu açıklamayı yaptılar: “Birkaç gündür süren dolgu çalışmasının projesi var mı diye araştırdık, ancak bulamadık. Bu tür projelerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sitesinden duyurulması gerekir ama böyle bir duyuruya rastlamadık.”

Bir tabela bile yok

ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, “Projenin DSİ ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 9. Bölge Müdürlüğü’ne ait, projenin adının da “Ordu Civil Irmak Ağzı Kum Tutucu Mendirek” olduğunu dolgu yapılan yere gidince öğrendik. Projeye göre Civil Irmağı’nın ağzında sağa ve sola olmak üzere, 75 metre uzunluğunda iki adet mendirek yapılacakmış. Yapılmasının nedeni de ırmağın ağzına dolan kuma engel olmakmış. Proje halka duyurulmadı, onaylanıp onaylanmadığını da bilmiyoruz. Çalışmanın yapıldığı yerde projeye ait bilgileri içeren hiçbir levha yok.” dedi.

Çalışmayı değerlendiren Gönül, “Projeye göre sadece mendirekler yapılacakmış, kıyı tamamen doldurulmayacağı için Altınordu Belediye Başkanının açıkladığı gibi ‘yeşil alan’ yapılacak bir alan oluşmayacakmış. Büyükşehir Belediyesi’nin ise dolgu ile kıyı arasını dolduracağı ve ‘yeşil alan’ yapacağı söyleniyor. Ordu’nun kıyıları plansız projesiz, halka duyurulmadan; ormanları, fındık bahçelerini yok ederek açılan taşocaklarından gelen taşlarla bölüm bölüm dolduruluyor. Her türlü zarar veriliyor güzelim ilimize.” dedi.

Civil Irmağı’nın denizle birleştiği alanda yapılan dalgakıranınla ilgili meydana gelen tepkileri TBMM gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. DSİ Torun, dalgakıranların, özellikle işlek limanlarda, yük ya da yol gemilerinin, kayıkların, iskeleye rahatça yanaşmasını, dalgaların etkisi altına düşmeden yolcularını ve yüklerini boşaltmalarını sağlamak önceliğiyle yapıldığının bilindiğini, dalgakıranın konumu göz önüne alındığında yapının yüksekliğinin bu öncelikle bağdaşmadığını ifade etti. Denizin içerisinde köprüyü ve çevreyi koruma amaçlı yapılan taş duvarların yüksekliğinin görüntüyü bozacak düzeye ulaştığının altını çizen Torun, yayaların görsel ve fiziksel denize erişim olanağının da ortadan kaldırıldığını belirtti. Ordu sahiline yapılan kıyı dolgusuna zemin mi hazırlanıyor sorusuna cevap isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Bakan Eroğlu’na şu soruları yöneltti:

Civil Irmağı’nın denizle buluştuğu alanda dalgakıran yapılmadan önce Bakanlığınızca dalga iklim istatistikleri ve buna bağlı dalganın şiddeti, yüksekliği ve yönü ile ilgili araştırmalar yapılmış mıdır?

Yapılan dalgakıranın türü, kesit boyutları ve diğer fiziksel özellikleri Bakanlığınız tarafından mı belirlenmiştir?

Yapının kıyı rejimine etkisi araştırılmış mıdır?

Dalgakıranın yüksekliği bölgede kamuoyunun tepkisine neden olmuştur. Bu konuyla ilgili tespit yapmak ve yerinde incelemede bulunmak üzere bölgeye bir teknik heyet göndermeyi düşünüyor musunuz?

Dalgakıranla şehrin sahilinde yapılan kıyı dolgusuna zemin mi hazırlanmaktadır?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları