HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

ÖZEL GÜVENLİK VE EĞİTİMİ

15 Aralık 2017 Cuma Saat: 09:26

Özel Güvenlik bir güçtür. Kendine has yetkileri vardır. Kamu Güvenliğini tamamlayıcı mahiyette çalışırlar. Emniyet ve asayişten sorumlu olan Genel kolluğun (birlikte görev yaptıklarında) yardımcısıdırlar. 2004 Yılında, 5188 sayılı kanun yürürlüğe girdiğinde Özel kolluk olan bu kolluktan önemli beklentiler vardı. Yetkileri, sorumlulukları özel teçhizatlarla donatımları ve resmi üniforma giymeleri bu güvenlik görevlilerimize önemli ivme kazandırmıştır.
Ülke genelinde Özel Güvenlik Görevlileri, yapmış oldukları görevlerde bana göre başarısız sayılırlar. Bunun en önemli sebebi Özel Güvenlik Görevlilerine verilen eğitimlerdir. Eğitimler yetersizdir. Eğitim alanları istenen kriterlerde değildir. Eğitim veren hocaların yetki belgeleri yoktur. Daha doğrusu, İç işleri Bakanlığın ilgili birimi bu konu üzerinde yeterli derecede eğilmemiştir. Kendini ifade etmekten aciz, ancak 4 yıllık fakülte mezunu olan, Genel Kolluk birimlerinde 5 yıl çalışan herkes meslek derslerine girebilmektedir. İç işleri bakanlığınca eğitime giren ve ya girmek isteyenlere her hangi bir belge verilmemiştir. Hal böyle olunca, Güvenlik belgesi alanlar, tam olarak yetiştirilememektedir, görev alanlarında zafiyetlere sebep verilmektedir. Bu gün futbol müsabakalarında Özel güvenliğin başarısız olması bu görevi polisin sırtına tekrar yük olarak verilmesi. Yetkililerin duyarsızlığından kaynaklanmaktadır. Oysa Özel güvenlik şirket sahipleri, Güvenlik görevlilerin üzerinden hatırı sayılacak rantlar elde etmektedirler. Ancak bu güzel kazancın hiç bir yüzdesini geri beslemede kullanmamaktadırlar. 
Silahlı eğitimi 120 saat alan, dayısı, yengesi olan kapağı işyelerine atıyor, disiplinden de zafiyet veriyor. Küçük illerde bu tür taşerönler ne yazık ki siyasetin kucağında işe yerleştirilmektedir, ondan sonra bu tip elamanlar görevli değil iş yerlerinde dayı oluyorlar.
ÖGG nin etkin kullanılması için;
Eğitimi verenlerin, Eğitim sertifikaları olması,
Eğitim yerlerinin koşullara has olması,
Özel güvenlik şirketi açanları ve ÖGG olacakları yedi ceddinin araştırılması,
Torpil yerine, alınan puanlara göre işlere yerleştirilmeleri
Etkin denetimlerin tehditten çıkarak öğretici olması.
Müsabakalara gidenlerin kendi aralarında gruplar kurarak değil, Özel güvenlik birimlerin etkin kullanılması ile teşkil oluşturmaları.
Her görev alanı ve görev için görev talimatı hazırlanarak senaryolar halinde tatbikatlar yaptırılması gerekir.
Bu gençlere iletişim ve beceri kazandırıldığında, güven aşılandığında, etkin kullanıldığında daha güçlü verimler alınacağı muhakkaktır.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları