HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

YAVUZ GİBİ YAVUZ OLDUK…

8 Ocak 2018 Pazartesi Saat: 08:32

Devletin konağını halk konağı yapacaksın. 7 den 70’e herkesi kucaklayacaksın. Önce insan deyip, hizmette sınır da tanımayacaksın. Şehirde kafanı sokmadığın ve adım atmadığın yerde bırakmayacaksın. Yani Yavuz gibi Yavuz olacaksın ki devlet erdemliğini görsün bu millet.

Bu tanım ilimiz valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz içindi. Ordu, uzun yıllardır hiç bu kadar devletin şefkatli elini yüreğinde hissetmemişti. Şehit ve Gazi ailelerimiz artık unutulmuyor. Kimsesizler ve yurtta kalanlar unutulmuyor.

Engellilerimiz bütün engellerini yıkıyor. Uzanan bütün eller mümkün mertebe geri boş çevrilmiyor. Yaşlılar, yaşlı ve hasta olup, bakıma muhtaç insanlar da artık yalnız değil.

İnanıyorum ki artık Ordu’da, insanlar bir kenara itilip, kakılmıyor. İnsan olmanın bütün üst kimlikleri teslim ediliyor. Çünkü anlayış “ÖNCE İNSAN” anlayışı. Bu doğrultuda asla taviz vermeyen Vali Seddar Yavuz, tam bir Anadolu beyefendisi ve eşi Selda Yavuz’da tam bir Anadolu kadını. Her ikisi de buram buram Anadolu kokuyorlar.

Bir şehirde Vali Konağının halka açık olması ne demek biliyor musunuz? Bunu Ordu gördü. 81 ilin içinde bir tek Ordu gördü. Bu duygu biz Ordululara nasip oldu. İnşallah 80 ile de nasip olur. Bugüne kadar görev yapan hiçbir validen görmediğimiz işleri, duyguları Yavuz olup, Yavuz çiftinden gördük. İş dünyası unutulmuyor, eğitim ve sağlık camiası teyakkuz da, sanattan spora dolu dizgin bir şehir. İlim irfan yolunda kararlılık, alın teri, emek, dirsek çürütmenin bütün karşılığı çok şükür ki artık karşılığını bulmaya başladı.

Her ay düzenlenen halk günlerinde artık insanlar gözü yaşlı dışarı çıkmıyor. İnsanlar artık dışarı çıkarken gülerek veya tebessümle çıkıyorlar. Gözlerde ki cevherin pası silinerek ışıl ışıl çıkıyorlar dışarıya.

İnsan, önce insan, Allah’ın en aziz varlığı, yaratığı insan. Bu varlığa hiçbir ayrım gözetmeden hizmet aşkı, en büyük ibadetlerin başında gelir. Allah’ta sizin bütün ibadetlerinizi kabul görür İnşallah. Biz, Yavuzluk erdemine sizinle vardık. Sizinle Yavuz gibi Yavuz olduk. Artık ikinci elimiz ve birde ikinci evimiz olduğunu biliyoruz. Teşekkürler Seddar ve Selda Yavuz. Teşekkürler…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları