HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Semra GENÇOSMANOĞLU

Semra GENÇOSMANOĞLU

SAVAŞTA KADIN OLMAK

4 Şubat 2018 Pazar Saat: 11:55

Mehmetçik Afrin’de. Bizim için, insanlık için, çocuklarımız ve geleceğimiz için Afrin’de. Anadolu’da analar, bacılar, bibiler (halalar), teyzeler, eltiler, görümceler tek yürek yine tek ses olarak, ‘Vatan sana canım feda’ diyen Mehmetçiği için seferber olmuşlar.

Kimileri cepheye yöresel yemekler gönderiyor, kimileri de mendiller, atkılar, kazaklar ve çoraplar yolluyor. Oğullarımız Mehmetçiklerimiz aç kalmasın ve üşümesin diyerek el emeklerini , göz nurlarını nakış nakış işleyerek cepheye sevk ediyorlar.

Kurtuluş mücadelesinde ki Halide Edipler, Nene Hatunlar geldi aklıma. Kağnılarla, sırtlandıkları mühimmatlarla cephenin yolunu tutan Fatmalar geldi aklıma. İşte kadın olmak, ana olmak, yar olmak böyle bir şey. Dünyada kutsallığı tek olan Türk kadını, Anadolu kadını, görülüyor ki, ruhundan ve kutsallığından hiçbir şey kaybetmemiş.

Asil Türk kadını her halde ve her koşulda, zaman, yer ve iklim ne olursa olsun, hep Mehmedinin ve Mehmetçiğinin yanında yer almasını bilmiştir. Yeri geldiğinde canlarını bile hiçe saymayı, gözlerini bile kırpmadan feda etmeyi bilen analarımızın duaları, kınalı kuzularımızın muvaffak olacağına delalettir.

Savaşta kadın olmak demek, dünya bir yana bayrak bir yana demek. Savaşta kadın olmak demek, dünya bir yana vatan bir yana demek. Savaşta kadın olmak demek, dünya bir yana devlet bir yana demek. Savaşta kadın olmak demek, dünya bir yana Türk Milleti bir yana demek.

İşte bu gurur yalnız Türk kadınına özgü, Türk kadınına yakışır bir gururdur. Birileri her ne kadar, ‘Kadının adı yok’ deseler de, Türk kadınının adı var kardeşim. Bal gibi de adı var. Adı, toprak kokan, ekmek kokan, aş kokan, “Anadolu Kadını” var kardeşim. Türk Milletinin bağrında yeşermeye devam eden, “Türk Kadını” var kardeşim.

Cephede ki Mehmetçikten beşikte ki bebeğe kadar herkesin minnetkar olduğu ve minnet duyduğu bir Türk Kadını, bir Anadolu Kadını ve daha da önemlisi bir Cumhuriyet Kadını, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurucusu olduğu bir Cumhuriyet Kadını var kardeşim. Savaşta kadın olmak yalnız bizim işimizdir… 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları