HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TEK ADAM!..

10 Şubat 2018 Cumartesi Saat: 11:15

Türk siyasetinde yeni bir dönem mi başlıyor? Sorusu son zamanlara damgasını vuran en önemli konuların başında geliyor. 16 yıllık iktidarında tek adam modeli ile istikrarını sürdürmeye çalışan AK Parti’nin ardından şimdide gözler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti’ye çevrildi.

Bilindiği üzere her dört partinin ülke genelinde yaptıkları ilçe ve il kongrelerinde yapılan olağan genel kurul seçimlerinde hepsinin de hemen tek liste halinde seçim yapmaları, kafalarda genel başkanlara destek ve genel başkanın koltuğunu muhafaza etmek olduğu algısı öne çıkıyor.

Bu partilerin parti içi muhalif kanatları ise ortalığı yangın yerine çevirseler de sandıklardan çıkan sonuç maalesef hiçbir şeyi değiştirmiyor. Sonuç koşar adım süratle tek adam sisteminin daha da pekiştirilmesi ve bu sistemden bal tutanın parmağını yalayabilmesi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli değişirse ne olur? Değişmezlerse ne olur? Toplum bu soruların cevabını ararken siyaset uzmanları da her iki soru karşısında fikir, yorum veya bir açıklama yapmaktan maalesef kaçınmaya ve kaçmaya devam ediyorlar.

Ülkemizde bir gerçek var. O da terörle mücadelede kararlılık. Bu doğrultuda belki iktidar partisi AK Parti kendince haklı görülebilir. Yani bir 10 yıl daha bu partinin tabanı Recep Tayyip Erdoğan diyebilir. Koşullar neyi gösterir bilinmez ama şu an ortada gözüken tablo da bu gözüküyor.

Peki, CHP ve MHP bir 10 yıl daha Kılıçdaroğlu ve Bahçeli derseler veya demeye devam etme kararı alsalar ne olur? Türk siyaseti nasıl bir boyuta ulaşır? 2019’dan sonra her iki genel başkanın da bileti kesilse ne olur? O zaman nasıl bir sonuç çıkar bilinmiyor.

İYİ Parti tabanı da tıpkı Çiller dönemi gibi bir sürecin içine sürüklenerek Meral Akşener’i kaç yıl başlarında tutabilecekler bu da ayrı bir soru? Çünkü Akşener’in siyasi kariyerini de asla göz ardı etmemeli. Zaten İYİ Parti 2019’u kazanırsa Ankara’da kazanır kanaati var bende.

Türk Siyaseti tek adam sistemi şablonuna şimdiden kendini adapte etmeye çalışıyor. Genel Başkanlar çoktan adapte olmuş ama toplum buna razı mı? Toplum buna hazır mı? Toplum yok kardeşim buraya kadar derse, siyasi geleceğimiz, ülkemizin istikrarına nasıl bir yön verecek bende sizler gibi endişe ile beklemekteyim…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları