HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Erol KARAER

Erol KARAER

UÇAĞA SÜPÜRGE ATANLAR GAZİ BU MEMLEKETTE!

24 Şubat 2018 Cumartesi Saat: 08:53

Söz meclisten dışarı uçağa süpürge atanların gazi olduğu bu memlekette aşağıda ki haberi okuyup yüreği sızlamayacak isyan etmeyecek kimse var mı bilemiyorum. Ama var ki bu insanlara bunu reva görüyorlar.

AKP ile devlet devletliğini nasıl unutmuş bir okuyun…

xxx

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği’nin (TMSY) verdiği bilgilere göre, terörle mücadelede yaralanan çok sayıda malul sayılmayan gaziye yaşadıkları çeşitli rahatsızlıklardan sonra İstanbul ve Ankara’daki meslek hastalıkları hastanelerinde detaylı tetkikler yapıldı. Hastanelerin başkehimleri ve uzman doktorlar tarafından muayene edilen birçok gazide arsenik zehirlenmesi tespit edildi. Dernek yönetimi, gruplar halinde hastanelerde muayene edilen 97 gaziye yapılan tahlillerin sonuçlarını açıkladı. Buna göre 27 gazinin toksikoloji sonuçlarında kurşun ve cephane (şarapnel) ham maddesi olan arsenik ve antimonun tespit edildi.

Dernek tahlil sonuçlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Arkadaşlarımız arasında yoğun bakımda olanlar da var. Ama biz ağır metal zehirlenmesi olduğunu bilmiyorduk. Doktorlar bile ‘literatürü değiştirecek bir buluşa imza attınız’ dediler. Maalesef bizler yavaş yavaş zehirlenerek ölüyoruz. Gazi olabilmemiz için, uzuv kaybından bahsediliyordu. Uzuv kaybı olan gazi kardeşlerimize Allah yardım etsin onların hayatları çok zor. Ama maalesef bizlerin de hayatı tehlikede. Zehirlenerek ölüyoruz. Devlet büyüklerimizden bir an önce sesimizi duymalarını bekliyoruz.”

Dernek yönetimi ayrıca, mermi ve şarapnel parçaları ile yaşayan asker ve polislerin yaralandıklarına dair bir belge ile bir an önce hastanelere başvurmaları gerektiğini kaydetti. Malul sayılmayan gazilerin durumu ile ilgili edinilen son bilgilere göre, gazilik ünvanı alamayan ancak yaralandıktan sonra sadece terör tazminatı alanlarla ilgili bir düzenlemenin gündeme getirileceği belirtildi.

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları