HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GERİ DÖNME VAKTİ!..

19 Mart 2018 Pazartesi Saat: 08:16

Şanlı ordumuzun destan yazdığı Suriye’de gözler şimdi de yurtlarına geri dönmeye başlayan ve dönme hazırlığında olan mültecilere çevrildi. Mehmetçiğin zaferle çıktığı Afrin’de de şimdi evlerde ve küçük işletmelerde yavaş yavaş hareketlilik başlaması Türk ordusu ve ÖSO’nun sayesinde Afrin merkezde artık normale döneceği günleri bekliyor.

Dün edindiğimiz izlenimlerde Afrin’de bazı yerleşim yerlerinde kadınlar evlerinin önünde çamaşır yıkıyor, bahçelerini ve evlerinin eklentili olan yerlerini temizliyorlardı. Mehmetçiğin şefkat eline güvenen Suriyeli vatandaşlar, diğer ülkelerde yaşayan hemşerilerinin de bir an önce geri dönmelerini bekliyorlar.

Sınır da Arap, Kürt ve Türkmen bölgelerinde hakimiyeti ele alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin tamamen kontrol altına alındıktan sonra rotayı Minbiç’e çevirmesi bekleniyor. Kritik bölgede olan Münbiç’i de hain teröristlerden temizleyecek olan TSK ve ÖSO’nun finalinde ise Kandil olduğu biliniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da mesajları zaten bu yönde. Erdoğan’ın, gözü dönmüş Amerika ve batılı ülkelere verdiği gözdağında ise hüsran bekliyordunuz, Mehmetçiğimiz orada destan yazdı diyerek hedeflerinde Münbiç ve Kandil olduğunun işaretini de net bir dille dile getirdi.

Cerablus ve Azez’de yerleşim yerleri bir bir normale dönerken şimdi aynı beklentilerde Afrin ve civar bölgeleri için söz konusu. Afrin’de de bütün yaşam alanlarının yeniden tesis edileceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurtarılan bölgelerde yaşayan Suriyelileri de güvenli bir şekilde yurtlarına yerleştireceklerini söyledi.

Mülteci konusunda bizi yalnız bırakan Amerika, Avrupa, BM, Nato ve Avrupa Parlamentosuna da Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin bu vakur davranışı da İnşallah kapak olmuştur. Duy Amerika, duy Avrupa, artık geri dönme vakti geldi. Destan üstüne destan yazmaya devam edecek bu millet. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları