HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BANA GÖRE “İTTİFAK”

23 Nisan 2018 Pazartesi Saat: 10:04

24 Haziran’a 61 gün kaldı. AK Parti ve MHP, milli mecburiyet dedi erken seçim kararını aldı. Muhalefet cenahında ise gözler CHP; Saadet Partisi ve İYİ Parti’de. Şimdi her iki tarafta da hummalı bir seçim takvimi startı heyecanı başladı.

Bir yanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir yanda bu üç partinin parti liderleri. Yani CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, SP’de Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti’de Meral Akşener. Sizce hangisi aday olursa Erdoğan’ı tahtından eder. Bana sorarsanız üçü de Erdoğan’ı tahtından edemez.

İşin bu tarafında peki muhalefet nasıl bir yol izlemeli sorularına gelince ise, bu üç parti birleşip dışarıdan başka bir isimle yani bir çatı adayı ile Erdoğan’ın karşısına geçmelidirler. Milletin kabul gördüğü, geçmişinde lekesi olmayan, siyaset kulvarından gelen biri olursa bu aday siyasi kariyerinde en ufak bir şabesi olmayan birini çıkarmaları halinde üçünün eli daha da güçlü olur diye düşünüyorum.

Bu halde oylamanın 8 Temmuz’a kayması daha güçlü bir olasılık olur. Aksi takdirde bu iş 24 Haziran’da biter diyorum. Muhalefetin çatı adayı kazanmaları halinde bu üç partinin genel başkanları da ziyadesi ile başkan yardımcısı olacaktır. Böyle bir durumda ise alınacak kararlar ve çıkarılacak yeni kanunlarda hep ortak akıl ile alınmış olacaktır. Muhalefet başka türlü hareket ederse bana göre Erdoğan’a karşı bile bile lades yapmış olur.

 Bana göre ittifakta, milletini seven, bayrak, millet, vatan ve devlet aşkı ve şiarı ile ülkesine hizmeti vatan borcu diyerek bilen ve benimseyen bir isimle yola çıkılmalıdır. Solun ve sağın birlikte benimseyeceği , her üç partinin tabanının da özümseyeceği bir isimle seçmen karşısına çıkılırsa 24 Haziran’da o zaman taşlar yerinden oynar diye düşünüyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları