HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YARIN KIYAMET KOPAR!

21 Mayıs 2018 Pazartesi Saat: 09:22

Türkiye’de ittifak ile yapılan seçimlerde ittifakın hep bir kanadı seçime 1-0 mağlup başlar. Bu sefer de öyle gözüküyor. Bu mağlubiyete gerekçe olarak da hep liste sıralamaları gösterilir. Tıpkı Ordu’da, her seçim döneminde olduğu gibi, Türkiye sırlamasında da durum böyledir.

Ordu’da, İYİ Parti ve Saadet Partisi (SP)’de sıralama kaygısı yok. Ancak AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’de kazan çok fena kaynıyor. Bu üç partide özellikle birinci ve ikinci sıra adayları, diğer taraftan da 2 den sonra ki sıralamaları pek fazla benimsememe durumları aday adayları arasında ayrı bir gerginlik yaratırken, seçmende umduğu adayın istediği sıralamada gösterilmemesinden kaygılı.

Biz biliyoruz ki, yarın Ordu’da kıyamet kopacak. Kıyameti koparacak olanlar artık şu 33 günde partilerine ne kadar verim ve katkı sağlar? O da onlar ile Allah arasında olan bir durum. Böyle durumlarda hiç çalışmayanda çıkar. Karalayan, kendini haklı çıkaran, günah keçisi arayanda çokça çıkar. Veya etkinliklerde geriden geriye boy gösterip bakın ben yalnız bırakmadım diyende çıkar.

Bunları hep yaşadık ve gördük. Bugün sıralamalar kesinleşiyor. Ve partiler akşam 17.00’ye kadar kesin listelerini Yüksek Seçim Kurumlarına (YSK)’ya teslim edecekler. MHP’nin ilk altısı belli oldu. Bugün gözler AK Parti ve CHP’de. İYİ Parti sürprizlere gidiyor, SP’de ise liste hemen hemen belli gibi. Çünkü Saadet’te köy önceden görülmüştü.

6 milletvekili sıralamasında AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve SP’nin ilk iki adayları seçmen üzerinde önemli bir rol oynayacak. Bir nevi seçimin kaderini belirleyecekler. Şu anda ki beklentiler 2+2+2 veya 3-2-1 gibi olsa da 24 Haziran seçimleri Ordu’da büyük sürprizlere gebe kalacak.

Bu 2+2+2 durumuna da şimdiden söylüyorum kimse şaşırmasın. Muhalefet kanadı bu 30 küsür günde eğer bir hata yaparsa veya birbirine düşerse, o zaman da 4+1+1 ya da 5+1 sonucu da kaçınılmaz olur. Çünkü unutmayınız ki, seçmen asla oyuna gelmez!

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları