HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SEÇİM BEYANNAMELERİ

28 Mayıs 2018 Pazartesi Saat: 10:27

24 Haziran’da seçimlere girecek olan siyasi partiler, geride bıraktığımız hafta içi ve sonunda seçim beyannamelerini peş peşe açıklayarak yapacakları icraatları ortaya döktüler. AK Parti, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Vatan Partisi derken dünde MHP seçim beyannamesini Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sunumuyla ortaya koydu.

Hemen hemen her birini eni konu inceleme fırsatı şimdilik bulamasak da, gördüğüm o ki, partiler ençok ekonomi, terörle mücadele, işsizlik, istihdam, göç, eğitim, sağlık, kamuda israfı önleme, tarım, sanayi ve dış politika gibi 10 esas başlığa daha çok ağırlık vermişler. Bir artı fazlalık ta MHP’nin af konusu olmuş beyannamelerde.

Partilerin samimi veya samimiyetsizliklerine kararı elbette 24 Haziran’da seçmen sandık başında verecek. Tuhaf olan şu ki, 16 yıldır tek başına değişmeyen tek iktidar var. Beyannamesine baktığınızda çözülmesi gereken sorunlar hep aynı. Sayfalarca sunulan taahhütlerde ekonomi, terörle mücadele,  işsizlik, istihdam, göç, eğitim, sağlık, tarım, sanayi ve dış politika hedefleri yer alıyor. Yani 16 yıl önceki sorunlara şimdi kaldığımız yerden devam mı edeceğiz sorusu geliyor akıllara.

Muhalefetin ittifak içerisinde ki CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP’nin sayfalarca beyannamelerinin içeriği ve konu başlıkları da hemen hemen aynı sıralamalarda yer almış. İttifak dışında kalan Vatan Partisi de yine aynı konulara ağırlık vermiş gibi gözüküyor. Şimdi bu beyannamelere bakınca bırakın 30-40 yıl öncesini, biz 15-20 yıldır hiçmi bir şey yapmamışız, yapamamışız Allah aşkına demekten de insan kendini alamıyor değil mi?

Biz bol keseden atmayı seven bir milletiz. Öyleyiz ki, çünkü söz vermeyi, umut dağıtmayı da çok severiz. Bakarız, hallederiz, yaparız, ederiz, merak ettirmeyiz, cekler, caklar, mişler, müşler der, dünyayı da insanların başına yıkarız. Yerine gelmeyen sözleri verme sanatında dünya da bir numara olduğumuzu zaten bütün dünya biliyor değil mi? Bakalım 24 Haziran’da seçmen yüzlerce sayfalık bu vaatlere ne kadar karnı tok, ne kadar aç, ne kadar yarı çıplak gidecek. Birlikte göreceğiz…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları