HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

RAMAZAN ADABI!..

30 Mayıs 2018 Çarşamba Saat: 11:32

Bugün içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının Onbeşinci günü. İslam aleminin idrak ettiği Ramazan ayını tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Ordu’da da eda ile yaşamaya devam ediyoruz.

Başlıktan da anlayacağınız gibi hastalıklarından dolayı, dinen kabul görmüş çeşitli mazeretlerden ötürü, sefer halleri gibi vb daha çok sebeplerden oruç tutamayan vatandaşlarımız için çeşitli restoran, kafeterya, kahve ve çay ocakları gibi mekanlarında haliyle açık olması alışıla gelmiş bir durum oldu günümüzde.

AÇIK MEKANLAR
Bu mekanlar önceki yıllara nazaran oruç süresince açık oldukları vakit camlarının kapalı ve dışarıdan içerisinin görünmeyecek şekilde örtünmesine özenle itina edilirdi. Ancak şu dört gün içerisinde Ordu’da maalesef bu geleneğin tamamen ortadan kaldırıldığını gözlemledim. Bu işletmelerin açık olmasına elbette karşı değilim. Zira mekanların dışarıya karşı daha muhafazalı bir şekilde olmasını önermek ve tavsiye etmekte elbette hakkım diye düşünüyorum. 

ASKIDA EKMEK
İslam dini, ihtiyaç sahiplerine yardımlaşma ve dayanışmayı emreder. Geçen seneden de gözlediğim kadarıyla Ordu’da bazı fırınlarımızın fırın önlerine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza askıda ekmek bırakarak hizmet vermelerini takdirle karşılıyorum.

GÖZ ZİNASI
Göz zinası bir sapıklık hali değildir. Ancak fikren yapıldığı vakit zina yapmış kadar da günahtır. Göz zinası kadın-erkek birbirlerini gözleri ile fikren ve kalben halvet eder ise o zaman günah olmaya başlar.

Bunu niçin ele aldım, modern bir çağda yaşıyoruz. Kadın erkek ayrımı yapmadan malum Ramazan ayının da tam kavurucu yaz sıcaklarına denk gelmesi ile giyim kuşamlarımızda da bir anormalleşme söz konusu oluyor.
Oruç halindeyken oruçlu insana göz zinası sebebiyeti de bir günah ve kusur olduğu için hatırlatmak istedim. Bedenimizi kadın-erkek fark etmiyor göz zinasına karşı korumakta bir mesuliyettir. 

Onun için oruç tutan vatandaşlarımızın hangi hallerde de göz zinası işlemiş olabilecekleri endişelerini de uzman ilahiyatçılardan öğrenmeleri gerekmektedir.

Bunu utanma meselesi yapmadan müftülükten veya uzman kişilerden öğrenmenizde tabi ki en doğal hakkınızdır diyor, çeşitli Ramazan adaplarına hep birlikte imtina ederek Ramazan-ı Şerifinizin kalan yarısının da yine hayırlara vesile olmasını diliyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları