HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İLLET, ZİLLET, MÜPTEZEL…

9 Haziran 2018 Cumartesi Saat: 11:21

Türkiye’nin kaderini değiştirecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 13 gün gibi bir süre kaldı. 24 Haziran’da yaklaşık 55 milyon kişinin sandık başına gideceği seçimlerde gözler ise Cumhurbaşkanı Adaylarında. Bunun yanı sıra parti liderlerinin de yapmış oldukları açıklamalarda ki üsluplarda.

İktidar Partisi AK Parti ve ittifakı MHP’de ki üsluplar son günlerde sınırları fazlasıyla zorlamaya başladı. Ancak işin ilginç yanı Muhalefetin yani Millet İttifakının tarafları bu üsluplara nedense bir açıklama veya kınama yapmıyor. Bence de doğru olanı da budur. Mesele seviye meselesi diye bakıp veya düşünüyorlar ise bu konuda kendilerine katılırım.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Millet İttifakına illet ve zillet ittifakı diyor, AK Parti ve MHP kurmayları. İllet ne demek önce ona bakalım. İllet, hastalık veya dert demektir. Zillet, hor görülme, horlanma, aşağılanma, alçalma anlamlarına geliyor. Müptezel sözünü ise apolet konusunda MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP adayı Muharrem İnce’yi işaret ederek; “Alkışlamayacaktı da ne yapacaktı. Çıkıp yuh mu çekecekti. Hiçbir müptezel o apoletleri sökemez” demişti. Müptezel kelimesi de bakın ne anlama geliyor. Müptezel ise, saygınlığını yitirmiş, bayağılaşmış, çokluğu dolayısıyla değerini yitiren, değersiz anlamına geliyor.

Rekabette üslup bu şimdi bugünlerde ancak bu üslubun inanın tabanda hiç mi hiç karşılığı yok. Aksine puan kaybettiriyor. Haberiniz olsun. Muhalefet ise ekonomi ağırlıklı seçim taahhütlerini anlatmaya devam ediyor. Yani aynı seviye ve aynı kefeye gelmiyorlar ve düşmüyorlar. Adayların ve parti kurmaylarının bugünlerde ağızlarından çıkan ve çıkacak olan her söz çok önem kazandırıyor. Sözün tamamı kime söylenir? Siz biliyorsunuz zaten.

Türkiye, sonuç ne olursa olsun, seviyeli, düzgün, haylı, hayalı, edepli bir seçim istiyor. Herkesin kaşının üstündeki karaları biz zaten biliyoruz. Kimse de kimsenin kaşına, gözüne de hayran değil. Ama ekran başında sizleri dinlerken, çoluğumuz var, çocuğumuz var, aile var, namahrem var. O yüzden beyler, bayanlar, aman ağızdan çıkanlara lütfen dikkat! Anlaştık mı?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları