HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İSRAF VE AŞEVLERİ

13 Haziran 2018 Çarşamba Saat: 10:47

Bir Ramazan ayının sonuna daha geldik. Her yıl olduğu gibi bu yılda maalesef israfın önüne geçemedik. Günlük ekmek ve yemek israflarının külfeti yine cebimizden çıkacak. Toplu iftarlarda ki israflar, otel ve restaurantlar da çöpe giden ekmek ve yemeklerin haddi hesabı yoktu.

Hazır toplu iftarlar demişken buralarda ki israf maliyetlerini de göz önüne alacak olursak, ihtiyaç sahiplerine aşevlerinin sayılarının artırılarak yemek dağıtımı yapılması daha uygun olmaz mı? Evet iftar geleneğimizi yok edelim demiyorum. Ama bunu bir ay boyunca birkaç kez tanışma ve kaynaşma adına düzenlesek daha iyi olmaz mı diye düşünüyorum.

Aşevlerinin sayılarının artırılması gerektiğine inananlardan bir tanesiyim. Ordu’nun toplam nüfusu 750 bin, Altınordu ilçe nüfusu 225 bin bu rakamları göz önünde bulunduracak olursak ne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşımız vardır acaba. Bu sayıyı en doğru şekilde verecek olanlar ise mahalle muhtarlarıdır. Muhtarlardan alınacak rakamlara göre aşevlerini devreye sokmak mümkün olmaz mı?

Bir diğer önerim ise, toplu yemek dağıtımı yapan firmalar var. Bu firmalar ile anlaşma yolu ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza günde iki öğün yemek servisi yapılsa daha doğru olmaz mı? Sadece Ordu genelinde yapılan günlük israfın toplam bedeli 10 tane yemek firmasına yeterde artar bile.

Bu sistemi esasında doğru ve planlı bir şekilde projelendirmek lazım. Bu iş de yine işin ehillerine düşüyor. Böylece hem ihtiyaç sahibi aileleri ifşa ve rencide etmemiş oluruz. Hem de sosyal devlet işleyişinin şefkat elini güçlendirmiş olursunuz. Benimkisi bir teklif bir öneri, biliyorsunuz teklif var ısrar yok sözünü bu kez rafa kaldıracak ve bu konunun üzerine sık sık düşeceğim.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları