HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ERDOĞAN’DAN NE İSTİYORUZ!

18 Haziran 2018 Pazartesi Saat: 09:21

Ordu, kurulduğu günden bu yana siyasi iktidarlardan tam anlamıyla nemalanamayan bir şehirdi daha düne kadar. Çünkü siyasi erkler Ordu’ya geldiklerinden, bizlerden ne istiyorsunuz? Sizin için ne yapmamızı istiyorsunuz? Gibi sorularına karşılık, Ordu’yu yönetenler, siyasi ve sivil kanaat önderleri, hep üç beş tane sanayici için liman ve fındığa iyi bir fiyat isteyip durmuşlar.

Son yıllarda devlet yatırımlarının atağa kalkmasıyla birlikte kıpırdayan, titreyen, ölüm uykusundan yeni uyanmaya başlayan Ordu’da bakalım bugün ülkenin en başında ki isimden hangi taleplerde bulunacaklar, çok merak ediyorum.

Çevre Yolu, Havalimanı, Dereyolu gibi yatırımlar zaten devlet yatırımlar değil mi? Devlet yatırımları vakti zamanı gelince imkanlar ölçüsünde zaten yerini bulur. Ben işin bu tarafını çok da şatafatlı görmüyorum. Olması gerekenler, bu iktidara nasip oluyorsa, bizlere de kutlamak ve tebrik etmek düşer.

Şimdi bireysel ve toplum olarak neler istemeliyiz? Bunu düşünmemiz lazım.

1-   Fındığa hak ettiği fiyatı bir kez daha yineleyelim mi? Minimum 15 TL

2-   Dünyanın en pahalı ÖTV’sinin yüzde 10 veya 15’lere inmesini isteyelim mi?

3-   Çiftçi artık üretime dahil olsun mu?

4-   Bankalara kredi kart ve kredi borçlarından dolayı hacze düşenlerin borçlarının silinmesini dileyelim mi? 10 bin Lira’nın altında ki tüm borçlar silinsin mi?

5-   Tütün ve alkollü içeceklerde ki yüksek vergiler indirilsin mi?

6-   Köprüler, hastaneler, yollar yüklenici firmaların tekelinden kurtulsun mu?

7-   Mesleki lise ve Üniversiteli gençlerimize mezuniyetlerinde iş garantisi sağlansın mı?

8-   Memur, işçi, emekli, dul ve yetim aylıklarında ki çifte standartlar ortadan kaldırılsın mı?

9-   Ne yiyeceğimizi artık şaşırdık. Hıyar, patates, soğan, domates, patlıcan, karbuz, kavun acilen 1 Liraya kadar düşsün mü?

10-               Eğitim de kalite Avrupa standartlarına bir an önce çıkarılsın mı? Sınırsız ve tam bağımsız bir eğitim müfredatı ister miyiz?

11-               Özel hastanelerde fiyatların dudak uçuklattırdığını da hatırlatalı mı? Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’a

12-               Elektrik firmalarının canımıza okuduğu okuduğu saatten bile para aldıklarını ve haksız kestikleri onlarca fuzuli kalemlerin kalkmasını da söylesek olur mu?

13-               GSM operatörleri ve Elektrik Dağıtım şirketlerinin buna Telekom da dahil, açma-kapama parasını kaldırmalarını bunlarında kulaklarını çekmesini söyleyelim mi?

14-               Bu maddeleri ve unuttuğum daha onlarca sorun ve çileyi, bugün elinizde ki dövizlere yazın gidin sahaya ve göreceksiniz ki sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bu ve bunlar gibi sorunların hiçbirine kayıtsız kalmayacaktır.

Zaten Ordu’da dert bitmez. Şimdi bırakın fındığı, fıstığı bir kenara, bırakın devlet yatırımlarını da işin ehillerine. Bugün o sahada delinen cebinizi diktirip de gelin. Cep delik, cepken delik, kendinizi kurtarabildiğiniz kadar kurtarın da gelin. Bu arada Ordumuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz sayın Cumhurbaşkanımız. Bu kadar derdin içerisinde Rabbim, yar ve yardımcınız olsun.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları