HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İDDİALAR EĞER DOĞRUYSA!..

22 Haziran 2018 Cuma Saat: 09:23

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Ordu’da Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Öyle iddialı açıklamalarda bulundu ki kanım dondu desem yeridir. Ekonomi ağırlıklı yaptığı açıklamalarda ancak takıldığım en önemli konu ise Türkiye’nin borç batağında olduğu ve Türkiye’nin tefecilere teslim edildiği iddiasıydı.

Borçlanan emir alır sözü ile çıkış yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin cari açık rakamlarını, iç ve dış borçlanmada ki büyümeleri ve giderek artan faiz oranları ile dövizde ki tırmanışın önüne geçilemediğinden de Türk Lirasının sürekli değer ve irtifa kaybettiğini iddia etti.

Öte yandan ekonomide iktidar kanadının yaptığı açıklamalara bakılırsa, Türkiye’nin gelişmekte olduğu ve büyüme oranı artışlarında çıtanın yükseldiği sık sık kurmaylar tarafından ifade ediliyor. Peki Türkiye, iddia edilen bu borç batağında ise diğer yandan nasıl büyüyor? Sorusunun cevabını da elbette kurmaylar vermelidir.

Biz güçlü bir devletiz. Bunda hemfikiriz. Milli şuur ve milli davalarda tek yürek olmasını biliriz. Zira insanın refahının azalması noktasında göz göre göre batıyorsak, boğuluyorsak, yerli ve yabancı tefecilerin eline kurban gidiyorsak, işte burada vehamet başlar demektir.

Kılıçdaroğlu, bir soru sordu konuşmasında dedi ki; “Borç alan emirde alır. Borç alan emir verebilir mi? Hele koca bir devlet, sürekli içerden ve dışardan borç alıyorsa kime sözünü geçirebilir ki? Adamlar senden alacaklı, nasıl söz geçireceksin o zaman?” Bir diğer sorusu da 2 milyon Dolar borcu nereye harcadınız? 760 bin dolar borç nasıl 2 milyon dolara çıktı? Bu parayı nereye harcadınız? Bunu kamuoyuna çıkıp açıklamanız gerekmiyor mu? Bu para nerede? Bu parayla Türkiye’de fabrika açmaya kalksanız, Fabrika koymaya yer bulamazsınız. 2 milyon dolar nerede? Diye sordu.

Kılıçdaroğlu’nun verdiği rakamlar çok ürkütücüydü. Elbette değindiği çok konu oldu ama ben işin bu tarafını ayrı önemsediğimden okurlarımla paylaşmak istedim. İddialar eğer doğruysa yandığımızın tam resmidir. Bu iddialar eğer doğru değilse ilgili kanattan birilerinin acilen çıkıp açıklamalarda bulunması gerekiyor. Aksi takdirde sandığa kadar bu şekilde hafızalarda kalır diye düşünüyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları