HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KAZANAN TÜRKİYE OLSUN

25 Haziran 2018 Pazartesi Saat: 09:42

Kimse yabana atmasın. Dünkü seçimlere üç parti damgasını vurdu. Birincisi bitti denilen MHP’nin ülke genelinde aldığı yüzde 11 ile bitmediği, ikincisi de baraj altında kalır veya yüzde 17-18’lere ulaşır denilen İYİ Partinin yüzde 10 barajını geçmesi oldu. Seçimlerin kilit partisi HDP’nin de yüzde 11’i aşarak yeniden meclise girmesi şaşkınlık yaratsa da çoğu yerde de sürpriz olmadığını gösterdi.

Yani bu kez seçmen sandığa gittiğinde bilinçli ve aklı selim gittiğini göstermiş oldu. Burada merak konusu olan unsur ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin o kadar performansa rağmen oylarının nasıl eridiği ve oyların nereye gittiği oldu. Türkiye bandında yüzde 25 ila 28 oy potansiyeline sahip olan CHP, yüzde 32’leri hedeflerken yüzde 22’de kalması tam bir hayal kırılığı yarattı kendi tabanında.

Genelde kıyı kesimlerde ve orta Anadolu’da iyi bir performans gösteren İYİ Parti ise milletvekiliği seçimlerinde yüzde 10 bandını aşma başarısı gösterdi. İYİ Parti, 27. Dönemde 46 milletvekili ile temsilde yerini alacak. Şimdi merak edilen konu ise İYİ Parti bu oyları kimden ve nasıl aldı.

Ülkede terörle kararlılık mücadelesi en üst seviyeye çıkmış ve HDP’nin de baraj altında kalması beklenirken Doğu ve Güneydoğu bu kez de sürpriz yapmayarak HDP’yi yüzde 11 bandına çıkarmayı başardı. HDP’de 66 milletvekili ile 27. Dönemde meclisin yolunu tutacak olan partiler arasında yer aldı.

Bu seçim bir yandan aslında kader seçimiydi. Hem AK Parti kanadında hemde muhalefet kanadında. Ancak CHP’nin haricinde herkes istediğini alma başarısını şimdilik göstermiş oldu. Bu saatten sonra kimse erken seçim sözünü de artık ağzına dolamasın. Ortaya çıkan tablo terörle mücadelenin kararlılık tablosu olmuştur.

Cumhur ittifakında 341 milletvekili, bu kararlılığı tek başına yürüten taraf olacaktır. Millet ittifakında ise 193 milletvekili sadece öneri ve teklif sunmak ile yetinecektir. Pkk terör örgütünün yandaşı ve hamisi olan HDP’de 66 milletvekili ile bu kez demokrasiden yana nasıl bir tavır takınacağı da ayrıca merak konusu oluyor.

Sonuçlar ne olursa olsun, yine yazıyorum ve söylüyorum kazanan İnşallah Türkiye olur. Kazanan İnşallah ülkemizin bekası için, terör illetinden, zilletinden, şerinden, belasından, bir an önce kurtulmak isteyen milletim olur.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları