HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BU MİLLETE YAZIK GÜNAH!..

8 Temmuz 2018 Pazar Saat: 12:02

Gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de en pahalı sigara ve alkol tüketimi yapılıyor. Yine ülkemizde en pahalı akaryakıt tüketimini kullanmaya devam ediyoruz. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve bazı vergi kalemleri de aldı başını gidiyor. Yüzde 70’lere varan ÖTV rakamlarını vatandaş hiç de reva görmüyor.

Bilesiniz ki artık Türkiye yaşanılabilir bir ülke olmaktan hızla çıkmak üzeredir. Vatandaş nefes alacak, adım atamaz duruma gelmiştir. Memur, işçi, emekli, dul ve yetimler hiç de mutlu değil. Eskiden kaşıkla verilip, kepçeyle geri alınma şeklinde bir zam uygulaması yapılırdı. Şimdi maalesef çay kaşığı ile verip, kepçeyle geri almaya devam ediliyor.

Bir örnek, Gürcistan vatandaşı, dünyanın en pahalı Amerikan sigaralarını bizim para değerimizle 4-5 Liraya alıyor. Ama biz kendi ülkemizde aynı sigarayı 14 Liraya alıyoruz. Yatı katı olandan akaryakıtta ÖTV alınmıyor, ama uzun yol şoforlüğü yapan Tırcıdan, kamyoncudan yüzde 70’lere kadar akaryakıtta ÖTV alınıyor. Bunun neresi reva şimdi siz söyleyin.

Kimse, devlet vergi almasın demiyor. Alacak elbette alacak ki hizmetlerden mahrum kalmayalım. Zira bu denli uçuk vergiler inanın ki artık vatandaşı canından bezdirmeye yetti. Bakın bir araştırma yapın. Türkiye’de her 3 kişiden 2’si borç batağında. Milletin eli artık hiçbir şeye dönmüyor.

Türk milleti, geçinme konusunda, refah düzeyinde hiç mutlu değil. Gelecek konusunda endişeliyiz. Geleceğinden endişe edenlerin yaş sınırı 13-14’lere kadar düştü. Bu yaştaki gençlerimiz bile artık Türkiye’de yaşamak istemediklerini dile getiriyorlar.

Yazık günah, gençlerinde, toplumun 3/2’sinin de gözü dışarıda efendiler. Hazır fırsat doğmuşken, yeni parlamenter sistemde bu vergi batağından, borç yumağından kurtarın milleti. Millet, cinnet geçirmeden elinizi çabuk tutmakta yarar var. Benden dosthane bir uyarı ve temennidir. Bu milete yazık etmeyin. Çünkü millet, devletini seviyor. Ceza değil, mükafat bekliyor.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları