HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Metin AKSOY

Metin AKSOY

HAYDİ ORDU ŞEHRİ DESTEĞE...

18 Temmuz 2018 Çarşamba Saat: 09:02

Bir il'de var olan ve başarılara imza atmış olan her spor kulübü o il'in temsilcisi olarak hiç bir zaman hak ettiği karşılığı bulamaz. Hele birde bu spor kulübü engelli sporculardan oluşuyorsa genel mantık, aman işte aman işte gitsinler gezsinler, sporlarını yapsınlar yeter ile sınırlıdır. Ordu ilini süper lig seviyesinde temsil edecek olan Altınordu Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı geçtiğimiz yıllarda maalesef bu durumu defalarca yaşadı.

Geçtiğimiz yıllarda önce Yaşar Pamuk, daha sonra Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve şu an Altınordu Belediyesi Başkanı EnginTekintaş’ınsayesinde varlığını devam ettiriyor. 2000 yılında kurulan ve o tarihten bu yana 3 defa süper lige yükselmiş, Avrupa da şehrimizi ve ülkemizi gururla temsil etmiş bir spor kulübünden bahsettiğimizi bilmenizi istiyorum. Tabi ki her yükseldiği senenin ardından süper lig de ekonomik olarak daha rahat takımlarla mücadele ettiğini düşünürsek bir alt lige düşmesi çokta şaşılacak bir durum değil.

Galatasaray, Beşiktaş, Karabük, İzmir Büyük şehir Belediyesi, gibi arkasında ekonomik ve sosyal desteğin yüksek olduğu takımlarla mücadele edip Lig'de kalmak kolay değil. Bu takım lig de 'Bu sene O sene' sloganı  ile başladığı ligi 3 bitirerek süper lige çıkma hakkını kazandı. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcısı  Aydın Şaşmaz, Doğan Köleoğlu ve işadamı Murat Ilgaz,maddi ve manevi destek vermek için tüm şartları fazlasıyla zorladılar. Ve tabi takımda tüm üyeleri ile güçlerinden daha fazlasını harcayarak bu sonuca katkıda bulundu..

            Buraya kadar tüm yapılacaklar yapıldı ve sonuç güzel oldu. Şimdi sıra başlayacak olan süper lig dönemine geldi, takımın elinde olan imkan ve olanaklarla geçtiğimiz yıllarda sergilediğinden farklı bir sonuç çıkması mümkün değil. Lakin şartlar bu şehrin yaşayanları ,iş adamları veya diğer kurumların destekleri ile değişebilir. O zaman bu takım süper lig de hem kalıcı olur, hem şehrimizin yeniden Avrupa veya dünya da tanıtımına katkı sağlayabilir. Takımın varlığına sadece sportif başarı olarak bakmakta yanlış, bu takım sayesinde bir çok engelli genç sporcu olarak veya takip ederek sosyal yaşama katılmaları daha kolay oluyor. Zaten ilimizde engellilerle alakalı başka da bir çalışma yapan oluşum yok maalesef.

            Şimdi ne yapılması gerektiğini izah etmeye çalışacağım, takımın maçlarına çıktığı sporcu tekerlekli sandalyeleri oldukça maliyetli, umarım yürekli bir kaç iş adamı tanesi 25.000 civarında olan bu sandalyeler için sponsor olur da Altınordu Belediyesinin yükü hafifler. Veya bir kurumsal firma çıkar alınması gereken oyuncuların transferine ben sponsor olacağım der,  o zaman ilimizde ki bir çok engelli gencin bu spor takımı ile buluşmasına katkıda bulunur.

            Promosyonlara, tanıtım filmlerine, reklamlara veya yemekli yemeksiz bir çok toplantıya ev sahipliği yapan insanların bu spor kulübüne sahip çıkmayacağını düşünmek bile istemiyorum...Şehrin insanlarına da bu konuda görev düşmekte, tüm spor müsabakalarında olduğu gibi tekerlekli sandalye basketbol müsabakalarında da seyirci desteğinin önemli bir yeri var...Rakip takımları olduğu gibi geçtiğimiz yıllarda sırf seyirci azlığı nedeniyle bir çok yanlış karara imza atmış olan hakemleri psikolojik olarak etkilemek sizlerin elinde..

            Haydi Ordu durma o sene bu sene ve sizlerin bu konuda Altınordu Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı için yöneticilere destek verme zamanı...

            Teşekkürler bu takıma bu güne kadar emek vermiş herkese..

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları