HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

THY, BÖYLE ZAM OLUR MU?

6 Ağustos 2018 Pazartesi Saat: 09:26

Türk Hava Yolları (THY) yine yaptı yapacağını. Sıla özlemi çeken ve izinlerini Türkiye’de geçirmek için memleketlerine gelmek isteyen gurbetçi vatandaşlarımızın uçak bilet fiyatlarına yüzde yüz zam yaptı.

Ne hükümetin ne de Ulaştırma Bakanlığının bu konu da bir gıkı çıktı. Dur kardeşim sen ne yapıyorsun? Hangi akla hizmet ediyorsun? Ey THY, Böyle zam olur mu? Diye soran da çıkmadı zaten.

Peki bu durumda THY“nın keyfine göre günü birlik ve hatta dakikasına göre yapmış olduğu fiyat uygulamasından kimler sorumlu? Geçmiş yıllarda sezon içi sezon dışı diye iki katagoriye ayrılan bilet fiyatlarında neden bugün tam tersi fiyat uygulanıyor

Her yıl onlarca gurbetçi vatan hasreti ile çıktıkları Sıla Yolu’nda hayatlarını kaybediyor. Hem Sıla Yolu’nun diğer ülkeleri hem de Türkiye’de yaşanan kazalar binlerce gurbetçi ailesinin ocağını söndürüyor.

Bu noktada alınacak en güzel tedbir insanları kara yoluna mecbur bırakan nedenleri ortadan kaldırmak değil midir? Araçla kara yoluna çıkılmasının en büyük nedeni uçak biletlerinin izin sezonunda aşırı pahalı olması. 4-5 kişilik bir aile için yüklü bir meblağdan bahsediyoruz. Elbette bu durum hem vatan, aile ana baba özlemi çeken hem de maddi sıkıntılarla boğuşan gurbetçileri bir tercih yapmak zorunda bırakıyor.

Gurbetçilerin yaşamları ile ilgili birçok kolaylığı hizmete sokan hükümet uçak biletlerinde gurbetçiler lehinde yapılacak bir değişim için de bir adım atmak zorunda değil midir?

Eğer bu THY eliyle yapılamıyorsa Ankara merkezli kurulan ancak beklentiyi henüz tam manasıyla karşılamayan başka firmaların sadece izin sezonunda gurbetçilere yönelik bir çalışması ile pek ala olamaz mı? Bu ufak adım, her yıl Türkiye hasretiyle can veren bu gurbetçilerin derdine bir nebze olsun çare olmaz mı?

Beyler henüz geç değil. Ancak unutmamalı ki geçen her süre yeni gurbetçi ailelerin memleketlerine ulaşamadan hayatlarını kaybetmesi demek olacaktır.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları