HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

ARTIK YETER!!!

6 Ağustos 2018 Pazartesi Saat: 09:33

1.Ağustos.2018’de Aydın E Tipi Cezaevi’nde hastalandığını söyleyip revire gelen ve Dr. Yunus Emre BABA’dan dış merkeze sevkinin yapılmasını isteyen mahkum; sevki yapmayacağını söyleyen hekim arkadaşımızı; yanında getirebildiği döner bıçağıyla defalarca bıçaklayıp firâr etmiştir. Doktora şiddetin ne yazık ki arttığı şu günlerde, hekim karşıtı söylem ve hiçbir yasal geçerliliği olmayan provokatif yazılarla ‘hasta-hekim’ düşmanlığını tırmandıran haber kaynakları için bu vahim olayın haber değerinin bile olmadığını görmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Biz Kadın Hekimler olarak bu olayı KINAMIYORUZ!!! Kınamakla hiçbişeyin değişmediğini biliyor; 
-Can güvenliğimiz için gerekli önlemlerin acilen alınmasını,
-Şiddet uygulayanlara ağır cezalar verilmesini,
-Toplumda sosyal medya aracılığıyla hızla yayılan doktor düşmanlığına son verilip artık kendimizi savunmak, korumaya almak değil hekim olarak görevimizi yapıp şifa dağıtmak istiyoruz!!!

Biz hayatı ders çalışıp okumakla, nöbet tutup, hastalık acı ağrıyı sizden uzaklaştırmakla geçen bi meslek grubuyuz ve inanın bu iş parayla değil ancak meslek aşkıyla yapılır. Lütfen dayanağı olmayan haberlere inanmayınız; hekim kanunların belirttiği yetkileri çerçevesinde görevini yapabilir, hasta hekimsiz ; hekim hastasız olamaz! 
Bir saat geçirmekte zorlandığınız hastane ortamlarında, aile çoluk çocuğumuz, gece gündüz haftasonu kısacası ‘ömrümüzden’ çalarak mesleğimizi icrâ etmeye çalışıyoruz. Lütfen provokatif söylemlerle şiddet yanlısı olmayınız!!!

Biz bugün Dr. Yunus Emre Baba’nın yanındaydık; Türkiye’nin hatta dünyanın her yerinden kadın doktor arkadaşları olarak onun elini tutup acısını azaltmaya çalıştık.

Acil ameliyat sonrası yoğunbakımda gözünü açıp ilk sözü ‘Anne baba çok üzgünüm, ben neden doktor oldum ki?’ diyen Yunus Emre kardeşimiz: 
‘Sen doktor oldun çünkü insanların acısının dindirilmesine, iyiliğe, güzelliğe, ‘yaşam’a ihtiyacı var!! Doktor oldun çünkü senden şifa bekleyen binlerce minik kalp; ameliyatla hayata tutunacak binlerce ana-baba, ağrısı dindirilecek binlerce dede, nine, yarası sarılacak binlerce vatan evlâdı asker, polis; uzanabileceğin, sana ihtiyacı olan, yurdumun heryerinin binlerce güzel insanı var!

Bu onurlu mesleğinde hastanla aranda geçen son acı olay bu olsun kardeşimiz; bil ki yalnız değilsin; iyi ki hekimiz, iyi ki biraradayız!’
Dr. Figen Demir Kardeş

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları