HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DOLARIN YAKASINDAN DÜŞÜN DEMİŞTİK!

13 Ağustos 2018 Pazartesi Saat: 09:39

Aylardır yazıp söylüyorduk, Türk Lirasının selameti için Doların yakasından düşün diye. Hatta ithalat ve ihracatta Avro ve Dolar bağımlısı olmaktan kurtulun. Yoksa Türk Lirasının sonu hayra alamet değil demiştik.

Biri 6.5’larda, diğeri 7.5’larda ikisine de fren dahi tutmuyor. Fren yalnız Avro ve Dolara karşı değil, altında ki yükselişe karşı da tutmuyor. Altında aldı başını arkasına bile bakmadan uçuşa geçti. Peki ne olacak bundan sonra? Yastık altı demişlerdi bir zamanlar, bizde demiştik ki böyle giderse yastık altıda kurtarmaz bizi. Köy klavuz istemiyor, bakın bu ekonomik savaşta bir tane dost ülke yanımızda yer almadı. Kimse Türkiye’nin yanında olup, Amerika’ya meydan okumadı.

O halde süratle yapmamız gereken şey, iç ve dış ilişkilerimizde Dolar ile alış verişimizi derhal kesmemiz lazım değil midir? Bütün ödemelerin ve alacakların Türk Lirası üzerinden yapılması daha doğru olmaz mı? Böylece milyarlarca Doların, birden TL’ye çevrilmesinin ne anlama geldiğini zaten ekonomistler daha iyi bilirler. Bu Amerika’ya kısasa kısas yapmazsak, yapamaz isek işte o zaman iki büklüm olmamızda kaçınılmaz olur.

İşin birde boykot yanı var. Ne kadar fayda getirir tam kestiremiyorum. Boykot ile birlikte yastı altı birikimlerin piyasaları ne kadar rahatlatır bilemiyorum. Milli olma şuuru ile hareket etmenin en doğru yolu, Doların yakasından düşüp, Türk Lirasına dönmekle olur.

Başta savunma sanayi, enerji sektörü, ulaşım, eğitim, sağlık gıda ve tekstil sanayileri olmak üzere hemen her alanda ivedilikle Türk Lirasına dönüş yapmamız gerektiğini uzmanlarda söylüyor zaten. Fazla beklemenin ve zaman kaybetmenin hiçbir anlamı yok. Kaldırın tokatınızı yapıştırın Doların ensesine.

Her fırsatta gücünden bahsettiğimiz ülkemizin bu konuda ki gücünü de hem Trump’a hem de tüm dünyaya göstermek durumundayız. Zira bunu başaramazsak 78-79-80’li yıllara geri dönmemiz hiç kaçınılmaz olur. Türkiye karne ile alışveriş, karaborsa, kıtlık ve sefalet yıllarına bir daha geri dönmemeli.

Çünkü Yüce Türk Milleti vefalı bir millettir. Bu savaşta da vefasını ve desteğini sürdürecektir. Aslolan ülkeler arası ilişkilerde Doların haddini bildirmektir. Bunu yapabilirsek bu savaştan da galip çıkacağımıza ben sonuna kadar inanıyorum. Başarmalıyız ve başaracağız…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları