HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TMO, PİYASAYA HİÇ GİRMESİN!

8 Eylül 2018 Cumartesi Saat: 11:46

Bugünler de konuşan konuşana. Fındık hem kolay siyaset hem de istenildiği gibi hakaret etme aracı oldu. Siyasilere bakıyoruz, bugüne kadar işkembeden atıp da tutmayla kim ölmüş ki onlarda ölsün demekten kendimi alamıyorum. 29 harfin 29’u da nasıl olsa bedava istediği konuşanları al birini vur ötekine. Tencere dibin kara, seninki benden kara misali.

Yok fındık en az 15 Lira olsun, yok TMO devreye girsin, yok hükümet alsın falan filan. Beyler dün fındık kaç Liraydı? Kantar üstü fiyatı 13.75 Lira değil miydi? Yani randıman kırmadan 13.75 Lira’dan işlem görmedi mi fındık? TMO piyasaya girse kaç Lira’dan alacak? Hangi parayla alacak Allah aşkına bir söyler misiniz?

Hükümet zaten memur, işçi, emekli maaşlarını zor ödüyor. Kamuda tasarruf diye diye kendini parçalıyor. Hükümette sanki fındığı, fıstığı, pamuğu, buğdayı, arpayı, şekerpancarını üzümü, inciri düşünecek hal kalmışta gelip senin fındığını olmayan parayla 15.00 Lira’dan mı alacak. Sözüm muhalif siyasilere ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK), bırakın TMO hiç girmesin, fındık Eylül ve Ekim aylarında serbest piyasada 14-15 Lira’dan işlem görsün. TMO bu sezonda gölge etmekten başka hiçbir işe yaramaz bilesiniz.

Bundan böyle alanlarda, makamlarda bence hiç de kuru kalabalık yapmayın artık. Milletin boş vaatlere karnı tok. Yapabiliyorsanız Ordu-Giresun arasına bir tane “Ürün İhtisas Borsası” kurun. Yapabiliyorsanız, fındık politikasında Fiskobirlik’i eski gücüne kavuşturun. Yapabiliyorsanız, hükümetin fındıkta garantör olmasını sağlayın. Yapabiliyorsanız, Ordu’nun ve Giresun’un toprak altı ve üstünün toprak analizini yapın.

Boş keseden konuşmak elbette çok kolay, üreticinin canı çıkmış, tekelciye kurban gitmiş, tüccara ve manava gebe kalmış, üretici tefeciden elini ayağını kurtaramamış, çıkıp fındık 15 Lira olsun diyorsunuz. Hadi ordan hadi ordan hadi ordan, sizde gölge etmeyin başka ihsan istemez.

Yerli sanayici kan ağlıyor, yerli sanayici Pazar bulamıyor, yerli sanayici verimli tarım yapamıyor ve yaptıramıyor. Yerli sanayici üreticisine sahip çıkamıyor. Çıkmışlar fındık 15 Lira olsun diyorlar. Oldu canım başka emriniz veya ricanız var mıydı beyler! Söyleyin de bilelim bari…  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları