HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

ORDU LİSESİ…

24 Eylül 2018 Pazartesi Saat: 09:06

Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek eğitimde kalite standartlarının üzerine çıkabilmek yetenek ve kabiliyet işidir.

Ordu Lisesi, şehrimizin ilklerinden biri olup, yetiştirdiği bireylerle eğitim, ilim, irfan yolunda çözüm odaklı olmayı başararak kültür mirasımız olarak da hep kalmaya devam edecektir.

Bir öğretmen, bir idareci, düşünün düşünün ki gece, gündüz okulun fiziki şartlarını en iyi duruma getirerek, karşılaşılabilecek problemleri en aza indirip, eğitimde kaliteyi artırarak dünya standartlarında bir eğitim kurumu olmak için kendini seferber eden.

Ben de bir öğrenci velisiyim ve gönüllü olarak da okul aile birliğinde de görev aldım. Benim çocuğumda Ordu Lisesinde okuyor. Bir baba ve bir veli olarak başta oğlum olmak üzere öğrencilerimizi kendine, ailesine ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini kim arzulamaz? Allah’a şükürler olsun ki, oğlumu Ordu Lisesine kazandırmayı nasip etti.

Zaman zaman okul aile birliği ile yaptığımız çalışmalar ve ziyaretlerimde hep okul müdürü başta olmak üzere, okul idarecilerinin ve öğretmenlerin, öğrencilerimizin zihinlerinde, insana, düşünceye, özgürlüğe ahlaka ve kültürel mirasa bunların yanı sıra saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmaya kendilerini adamaları, biz velilerin takdirlerini toplamayı da fazlasıyla hak ediyorlar.

Öğrencilerimizi toplumun sorumlu ve uyumlu, toplum ilke ve değerlerine sahip, kendini ifade edebilen bireyler olarak yetiştirmek ehil insanların işidir. Ordu Lisesi kadrosu A’dan Z’ye bu iş için adeta biçilmiş kaftan.

Bir dönemler bu güzide okulumuzun başta ekonomik sıkıntıları olmak üzere fiziki yetersizliği de acaba okulumuz kapanacak mı? Sorularını ve endişelerini doğurmuştu. O sıkıntılı ve buhranlı günler aklıma geldikçe ve okulun şimdiki halini de görünce evet Ordu Lisesi adeta küllerinden yeniden doğup, var olan gücünü hakkıyla yerine koymuştur diyorum.

Bu okul tam bir aile yuvası, kelimenin tam anlamıyla öğrenci-öğretmen ilişkileri mükemmel bir hal almış. Bakın dünden bugüne kadar gelinen noktada Öğretmen 72, Rehber Öğretmen 2, Öğrenci 904, Derslik 31, Müzik Sınıfı 1, Resim Sınıfı 1, BT Sınıfı 1, Kütüphane 1, Fen Laboratuvarı 2, Konferans Salonu 1, Spor Salonu 1, Öğretim Şekli Normal, Yemekhane 1 ve birde Kantini mevcuttur.

Ayrıca Ordu Lisesinde Isınma Kalorifer (DOĞAL GAZ), Bağlantı ADSL (8 Mbit), Yabancı Dil ise İngilizce  ve Almancadır. Ordu Lisesinin bir kız pansiyonu bulunmaktadır. Dosta düşmana parmak ısırttıran bu eğitim kurumu geçmişte olduğu gibi bundan böylede hep ilklere imza atmaya devam edecektir.

Benim buna şüphem yok artık.

Sizlerin de olmasın…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları