HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İÇİ GERİYOR, DIŞI ALDI BAŞINI GİDİYOR!

6 Ekim 2018 Cumartesi Saat: 11:45

Ordu’da kış çetin geçecek gibi gözüküyor. Kışlık yakacak fiyatları vatandaşları kara kara düşündürmeye devam ediyor. Yakacak olarak da kullanılan fındık kabuğunun çuvalı 16 Lira’dan 18 Lira’ya yükseldi. Kabuklu fındık piyasada 11.50 ila 12.00 Lira arasında işlem görürken, kabuğunun fiyatının yükselmesinin önüne de bir türlü geçilinemiyor.

Yaptığım gözlemlerde Ordulular da fındığın içinin gerdiğini, dışının da alıp başını gittiğini söylemekten kendilerini geri alamıyorlar. Her yıl bu ayın ortalarında soba kurmaya başlayan vatandaşlar bir yandan kabuk fiyatlarını hesaplarken, bir yandan da 25 kg torbalarda satılan kömürün 40.00 Lira’dan satılması ve odunun ton fiyatının da yanına yaklaşılmadığını hesaba katarak bu kışı nasıl geçireceklerinin telaşını yaşamaya başladılar.

Bakın şimdi Ordu’da 4 kişilik bir ailenin kışlık yakacak için ayırması gereken bütçeye bakın şimdi. 30 çuval kabuk 18x30=540, 40 torba kömür (1 Ton) 40x40=1600, 2 ton odun 600x2=1200, şimdi bu rakamları toplayalım. 540+1600+1200=3340 Lira. Yani iki asgari ücrete tekabül ediyor.

Doğalgaz ile ısınma maliyeti ise günlük 8 saat tüketimle aylık 400 Lirayı buluyor. Doğalgaz ile önümüzde ki Nisan ayı sonuna kadar 7 ayda toplam 2800 Lira fatura ödemiş olacaklar.

Rakamlar ortada, Allah bu milletin çetin kış günlerinde yar ve yardımcısı olsun. Kömürde, odunda, kabukta fırsatçıların elinde kukla olmuş gidiyor. İsteyen istediği fiyat etiketini yapıştırıyor. Minnetleri bile yok adamların. İster al, ister alma diye bir de azar işitmezseniz gelin yanıma.

22.00 Lira olan torba kömürün nasıl oluyor da birden 40.00 Liraya yükselmesi hangi akıl ve mantığa sığıyor bilmem ama artık vatandaşın hiçbir şeye mecali de kalmadı bilesiniz.

Şu fırsatçılara bir an önce gereken müdahale yapılmazsa, çarşı pazarda dolaşamayan vatandaşa soğuk kış gecelerinde uykuyu da haram etmiş olursunuz.

Ne diyelim, Allah kimseyi yoklukla, fakir ve fukaralıkla, kıtlıkla terbiye etmesin. Baksanız ülkede her şey var. Ama elimizde avucumuzda hiçbir şey yok. Buyurun buradan yakın şimdi.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları