HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BU UTANÇ HANGİNİZE YETER?

8 Ekim 2018 Pazartesi Saat: 09:20

Ordu Tanıtım Günlerinin 8. İstanbul Maltepe’de güya görkemli, şatafatlı bir şekilde başlamış, ilgi yoğun, alaka muhteşem, kimse boy aynasını da kırmadan tanıtım günleri dünde sona ermiş.

Stantlarda Ordu’dan başka ne ararsanız var diyen ziyaretçiler, çeşitli illerin ürünlerinin Ordu standında yer almasına pek bir anlam veremediklerini dile getirerek yiyecek ve içecek fiyatlarında da büyük bir vurguna imza atıldığını dile getirdiler. Fiyatların pahalı olmasına dikkat çeken Ordulular, organizasyonu yapan dernek ve kurumlara da tepki gösterdiler.

Organizasyonda başta elektrik aksamından tutun birçok hususta da dikkatsizliklerin, vurdumduymazlıkların, alelaceleye getirilmelerin, tedbirlerin yetersizliği konusunda da davetlilerden sıfır not alırken, boy aynasında boy gösterenlerinde keyfine diyecek yoktu valla. Sosyal medya ve televizyon haberlerinde gördüğümüz manzaralarda tanıtım günleri bahane, selfiler, melfiler şahane idi. 

Bu organizasyonun da fiyaskoyla biteceğini ben haftalar öncesinden defaten söylemiştim. Tam da düşündüğüm gibi oldu. Körler sağırlar, birbirini ağırlar hesabı herkes halinden memnundu. Ben işin bu beceriksizlik tarafına pek takılmıyorum. Beni üzen ve içim acıtan başka bir şeydi. Kendi adıma utancımdan yerin dibine girdim.

Bildiğiniz gibi hafta sonunda ülkemiz iki gün boyunca şehitlerinin acısın bağrına basarken, yas tutup, kan ağlarken, işte o iki günde de bizim tanıtım günlerimizde müzik ve eğlence programları gırla gitti. Diğer şehirler müzik programlarını ve konserleri iptal ederken, biz bunu yapmadık, yaptıramadık.

Üzülerek söylemeliyim ki, dev aynasında boy boy boylarına bakanlar, boy aynasını da ellerinden düşürmediler. Göbek atmalar, fıtık atmalar, kahkahalar, ağızlar kulaklarda, gözler aynada, şarkılar, türküler havada. Daha ne olsun, bundan iyi tanıtım mı olur? Allah aşkına.

İki gün şehitlerinin yasını tutamayanlar, bu utanç hanginize yeter? Veya yetti mi? Bilmiyorum ama, bildiğim tek şey, vatan uğruna gözlerini bile kırpmadan şehadet şerbeti içen kahraman şehitlerimiz, asla sizi ve sizin gibileri affetmeyecektir.

Bu iğrenç ve utanç verici davranışı bütün Ordululara yakıştırmak da kimsenin haddine de değildir. Bu bilinçle, ben şehrim adına ebediyete intikal eden şehitlerimizden özür diliyor, Cenabı Allah’ımdan rahmet ve ailelerine sabır diliyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları