HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KİTAP FUARI!

13 Ekim 2018 Cumartesi Saat: 09:33

Ordu’da dün 1. Uluslararası Kitap Festivali fuarı düzenlendi. 130 yayın evi, 70’in üzerinde yazar kendilerini görücüye çıkarma fırsatı buldular. İl Protokolünün yanı sıra etkin ve seçkin davetlilerin de katıldığı fuarın açılışında fuara gösterilen ilgi de ayrı dikkat çekti.

Benim de dikkat çekmek istediğim ayrı bır husus var. Bakın bu şehirde kültür ve sanat etkinlikleri adı altında her yıl peyder pey kitap festivalleri, edebiyat festivalleri, tanıtım adını türlü türlü etkinlikler yapılıyor. Başarı da başarının takdire şayanı da elbette kamuoyuna aittir.

Peki bu şehirde bir kitap pasajı, kitap sokağı, kültür ve sanat çarşısı var mı? Yok. Bu şehirde yazarların, çizerlerin, sanatçıların vakitlerini geçirebilecek bir kültür kafesi var mı? Yok. Bu şehirde sanata, sanatçısına, yazarına, gazetecisine tesis edilmiş bir sosyal tesis var mı? Yok.

Bu şehirde küskün, kırgın, incinmiş, ne kadar sanatçı, yazar, şair ve gazeteci var biliyor musunuz? Siyasetin ve rantın birleştiği bir yerde gerçek sanat, yazar ve gazeteci erbablarının nasıl ekarte edildiğini de az çok tahmin edebilirsiniz. Oysa sadece alın teri ve hizmet ettiği şehre karşı mücadele eden gerçek kahramanların nasıl söndürüldüğünü ve sindirildiğini de tahmin edersiniz.

Sanatının ithal, sanatçısının, yazarının, şairinin, gazetecisinin kolu kanadı kırık bu şehirde, bu tür etkinlikler nasıl bir anlam kazanır? Takdiri size bırakıyorum. Bu fuar 10 gün süreyle açık kalacak. Özellikle gençlerin kitap okuma alışkanlığını sağlamaları adına neler yapılacağını ve okumanın önemini de verilecek olan sempozyumlar sayesinde birlikte göreceğiz.

Bu sene bir tek umudum var. Kendilerini de çok uzun yıllardan beri tanır ve bu konuda da kendilerine güvenirim. Ki sözünü alabilirsem içim rahat eder ve gözümde arkada kalmaz. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Engin Tekintaş ve Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan her ikisi de benim için ayrı birer değerdir.

Tekintaş ve Tezcan’ın kültür ve sanata olan yakınlıkları ve hassasiyetleri İnşallah önümüzde ki süreçte bu olumsuzlukları ortadan kaldırabilirler. Bu konuda kendilerine zaten güvenmekten başka çaremizde yok. Her ikisinin de hizmet adamı olduklarını bildiğim için belki bu önümüzde ki beş aylık süreçte bu yaraya da bir neşter vurma şansları İnşallah kendilerine nasip olur diye düşünüyorum.

Zira kolu, kanadı kırık bir şehirde ne yaparsanız yapın, nafile olmaktan öteye gitmez. Ordu’da hayat damarlarımızdan biri olan kültür ve sanat artık hak ettiği yere gelsin. Ve bu konuya da kesinlikle siyaset alet ve malzeme edilmesin.  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları