HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ŞİMDİ NE OLACAK?

24 Ekim 2018 Çarşamba Saat: 09:52

Anadolu’da bir tabir vardır; “Öküz öldü ortaklık bozuldu” diye. AK Parti ve MHP ittifak ortaklığı bitti. Artık herkes kendi yoluna gitme kararı da liderlerin ağzından net bir şekilde dünkü meclis grup toplantılarında ayrı ayrı dile getirildi.

İttifak’ı bozan kararları belki Andımız çıkışı ve Af konusuna dayandıranların sayısı çok olabilir. Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama benim düşüncem çok daha farklı. Bakın önümüzde koskoca bir yerel seçim var. Bu seçimlerde ittifak yapan partiler de bazı da pazarlıklar söz konusu olur. Nasıl mı?

Örneğin belediye başkanı benden mi, senden mi tercihleri masaya yatırılır. Peşinden başkan yardımcılıkları, ardından meclis üyelikleri, nihayetinde daire başkanlıkları dağılımı karara bağlanır. Bunların hepsi taraflar arasında eşitlik ilkesine göre ayarlanabilirse masada tokalaşılır ve ittifak başlar. Sandığa gidilinceye kadar da taraflar birlikte hareket eder.

İttifakın bitmesinde bana göre ülke genelinde ki dağılımda bir paylaşım yapılamamış olsa ki, ittifaka da nokta böylece konulmuş oldu. Yani bazı önemli illerde taraflar birbirlerine beklenilen payı veya pastayı uygun görmedikleri kanaati doğuyor.

Hal böyle olunca da kamuoyuna payı ve pastayı iyi bölemedik, kesemedik, biçemedik demek yerine gündem de olan iki konu üzerinden bir bahane ile yollarımızı ayırıp kendi yolumuza gidelim kararı alındığı daha ağırlık basıyor.

Şimdi ne olacak? Ölen umutlar oldu, hayaller oldu, beklentiler oldu, neresinden bakarsanız bakın artık her manada olan oldu. İttifak hayalleri ile yatıp kalkan iki partide de dengeler bozuldu. Bütün planlar alt üst oldu. AK Parti teşkilat yapısıyla birlikte belki bu süreci kısa zamanda toparlayabilir ancak MHP kendini erken toparlayabilir mi? Çünkü ittifak sürecinde bazı yerler gözden çıkarılmıştı. Seçmende partililerde dünden beri, “Şimdi ne olacak?” sorusunu sormaya başladı.

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları