HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

NEDEN 1 KASIM?

27 Ekim 2018 Cumartesi Saat: 11:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İl Başkanları toplantısında fındık fiyatlarını açıkladı. Levant Fındık 14, Giresun kalite fındık 14.50 Lira dedi. Biz her yıl fındık konusunda şok yaşamaya hazırız. Bir kere Kasım ayında fiyat açıklamasını ben ilk kez görüyorum. Bu fiyat neden Haziran veya Temmuz ayında yapılmıyor da? Neden Kasım ayında yapılıyor?

Fındığın yüzde 70’nden fazlası zaten elden çıktı. Kalan yüzde 30’da borcu harcı olmayan elinde evinde bekleten zengin para babalarının fındığı değil mi? Dar gelirli, beli iki büklüm olan üretici, Ağustos ayının 20’sinden itibaren elinde ki fındığını zaten 11.00 Liradan, 12.00 Liradan pazara indirdi. Bu fiyat şimdi kimin işine yarayacak? Kime yarayacağı da belli değil mi zaten?

Tekelci firma artık bu saatten sonra fındık mındık ta almaz. Çünkü tekelci firma çoktan noel fındık ihtiyacını karşıladı. Siz şimdi TMO olarak 14.00 Liradan kalan yüzde 25-30 fındığı alın. Depolarınızda bekletin. FİSKOBİRLİK’in başı sıkıştıkça da ona destek adı altında verin gitsin.

Şimdi mağdur olan üretici soruyor. Ben 11.00 Liradan fındık satarken neredeydiniz? Ben Eylül ayında eğitim giderleri, cenazelerimizde, düğünlerimizde, bayram ve seyranlarımızda boynumuzu bükerken neredeydiniz? Bankalar, tüccar, manav canımıza okurken neredeydiniz? Memlekette kriz üstüne kriz yaşanırken neredeydiniz? Şimdi derdimize derman mı oldunuz? Bayram geçeli çok olmadı mı?

Neden 1 Kasım’dan ibaret bu fiyatı açıkladınız. Bu fiyatı açıklarken bari taban fiyat en az 15.00 Lira olacak ve bundan aşağıya da fındık alınmayacak denilseydi daha iyi olmaz mıydı? Tekelci firmaya da bu yönde talimat verilseydi daha iyi olmaz mıydı? Diyerek sorularını çoğaltan fındık üreticileri bu karardan pek memnun değil gibi.

Bu arada aklıma gelmişken sahi FİSKOBİRLİK bu sene acaba kaç ton fındık aldı. Çünkü Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu kuruma da destek adı altında 10 bin ton fındık verileceğini söylemişti. Hani atınca mangalda kül bırakmayan FİSKOBİRLİK sahi bu sene ne durumda? Aylardır maşallah hiç sesi soluğu çıkmıyor. Hafta başına bir kutlama çığlığı haberi yollarlar diye düşünüyorum.    


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları