HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

HADİ HAYIRLISI

2 Kasım 2018 Cuma Saat: 08:39

Önce hadi hayırlısı diyelim. Dileğimiz pek yerine gelmese de bu dileklerimiz insanlık üstüne, güzellik üstüne olsun. Bu ülkenin acilen şiddeti bastırıp barışı teis etmesini dileyerek başlayalım. Bir ülkenin en kötü olayı vatan hainliği olayıdır. Her şeyin affı olur vatan hainliğinin olmaz. Biz en azından öyle biliriz. Amma..

Bu ülkede hainlik sektör, yalakalık şirket, hırsızlık tröst olmuş.. Her dönemde üç beş çürük çıkar kolay ayıklardık. Şimdi sürüsüne bereket. Karınca gibi. Hangi yuvayı deşsek pislik akıyor.. Hainlik bırakın şehirlerimize, caddelerimiz, işimize,gücümüze girmeyi taaa evimize kadar girmişte farkına varamamışız. Bu ülkeyi temizlemek için galiba hainleri içimizden temizlemek değilde hainlerden içimizi temizlemek daha kolay olacakmış gibi. Yani hainleri tek tek arayıp almaktanda hainlerin içinden bizleri almak daha kolay.

Bu ülkede parekende hainlik, toptan hainlik, götürü usülü hainlik ve vergi mükellefi hainlikler çeşit çeşit. Bunların en para getireni götürü usulü hainliktir. Götür al parayı yani. Atatürkke saldır götür. Değerlere saldır götür Bayrağa saldır götür Dürüst insanlara saldır götür. Dine saldır, imana saldır götür. İşin ilginç yanı götürenler birde birbirlerine saldırıp götürmenin derdindeler.. Mübarekler mantar gibi.kene gibi..Sülük gibi.. Allah korkusu, Her sokak başında hummalı bir çalışma var. İnşaat çalışmaları , inşaat tabelaları, işçileri kürekçiler, kazmacılar çalışıyorlar. Her mahalle arası şimdilik delik deşik. Ama geerklimi gerekli. Bir şeyi yapmak için azda bozmak lazım değilmi.

Sonuçta ordu sokakları yenilensinde biz biraz daha çileye katlanırız yani. Tahmin ediyoruzki bu yaz sonuna kadar yıllardır yapılması beklenen pek çok sokak mahalle cadde yapılarak hizmete sokulacak. Yapılan bir şey güzelse alkışlanır. Yapanın partisi, cinsi, cibilliyeti çokta önemli değil. Hep yapılmamasından şikayet ederken şimdide yapılmasından şikayet etmemiz çokta mantıklı gelmiyor insana. Yapılan inşaatların yanında bir tabela asılır. “çevreye verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz” yazılıdır. Kardeşim sen layıkıyla hizmetini yapta biz rahatsız olalım. Dediğim gibi hummalı bir çalışma var. İyide gidiyor. Altyapının dışında sıcak asfalt çalışmalarıda aralıksız sürüyor.

Ordunun şekli şemali değişiyor. Bizde değişsin istiyoruz. Ezelden Orduluyuz. Katlanacağız. En azından Ordunun geleceği adına.. ahlak korkusu, aile korkusu, iman korkusu bunlarda süresiz tatile çıkmış. Göreceksiniz bu ülkede bir avuç insan saltanatlar içinde yaşarken büyük çoğunluk kıtlıklar içinde birbirlerine saldıracaklar. Şimdiden bunların emarelerini görmek zor değil. Kömür, makarna, bulgur almaktan başlarınızı kaldırabilirseniz bunu sizde farkedeksiniz. Hadi hayırlısı..

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları