HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TÜRK KİMDİR?

5 Kasım 2018 Pazartesi Saat: 08:27

Son günlerde yine günümüz siyaset mekanizması Türk kelimesini fazlaca dillerine dolamaya başladı. Türk kelimesinden gurur duyunlar ayrı cenahta, kabul etmeyenler ayrı cenahta, karşıdan karşıya birbirlerine atıp tutmaya devam ediyorlar.

Nuh Tufanı ve Hz. İbrahim’den beri İslam’dan önce doğan Türk, gelmiş geçmiş bütün milletlerin medeniyet beşiğini ve kimliğini oluşturmuştur.

Türk kimliğini Türk kültürü şekillendirir. Türk kültürünün temel taşları ise dilimiz, dinimiz ve tarihimizdir. Binlerce yıldır üzerinde yaşadığımız coğrafyada edindiğimiz kültür ve tecrübe buna dâhildir. Kültürümüz, soyumuzu algılamamızı, karakter ve davranışlarımızı da içine alır.

Bazı kaynaklardan derlediğimiz bilgilere göre Türkler,

GÖÇMEN’DİRLER, GÖÇEBE DEĞİLDİRLER.

Göçmen, yeni bir yurt, yeni bir vatan aramak için topraklarından ayrılıp göç eden kişilerdir. Tarihsel gerçek şudur ki, Türkler;

Yerleşik Uygarlıktan gelirler, ilk kentleri kurmuşlardır. örneğin: izginti uquzun, Qazan; Ant uruğ, Kuybişef;  Ür-Apa, Orinburg; Oq-omığ, Buhara; Ata-oğ, Turfan; Ëb-Ïs bolıq; Miran; Qapığ-Qağan, Samarkent, vb..

Ön-Atalarımız sırayla, önce buzul dönemi, sonra buzların erimesiyle oluşan tufanlardan, en sonra da kuraklıktan kaçarak kendilerine yeni yurt’lar, yeni vatan’lar  aramak için yazı sahibi, ileri derecede bilgi sahibi, GÖÇMENLER olarak yola koyulmuşlar, gittikleri ve yerleştikleri yeni yurtlarında DİP KÜLTÜRÜ oluşturmuşlardır. Yazı ve yazının içerdiği bilgilerle bu yöreleri IŞIKLANDIRMIŞLARDIR.

Milâttan sonra, siyasal gücünü kaybetmiş, 395’lerde Bizans olma yolu tutmuş, Hıristiyanlığın etkisiyle zayıflamıştır. Fakat, Hıristiyan âyinleri yaklaşık 800’lere kadar Öntürkçe yapılmıştır. İstanbul, Trabzon Ayasofya, İstanbul Kaariye camii’nin Ön-Türkçe okunan yazıtları bu gerçeği açığa çıkarırlar. (K. Mirşan, ProtoTürkçe Yazıtlar  1970, MBB, Ank.)

TÜRK KİMDİR?

Türk, Tarihi başlatan Kültürün sahibidir Türk, evrende İLK’leri vermiş kişidir. Türk Uygarlığı, ÖGÜL-UQUS denen – kafataslarının ölçüsü  değil içinin değeri olan – ileri seviyede düşünce sahibi  Ön-Türk kişilerinin  tarihi başlattıkları  ilk uygarlıktır.

ÖN-ATALARIMIZ, ÖN-TÜRK KİŞİLERİ Orta Asya’da tarih öncesi, Orta Asya kişisinin (henüz Ön-Türk değil) kayalara yaptıkları yüz binlerce resimlerden esinlenerek DÜŞÜNCEYİ TAŞA URMAYI  akıl edip YAZIYI icad etmişler, evrende ilk kez OKULLAR açmışlar, ÏB-İS BOLIQ’ları,  tarihte ilk ÜNİVERSİTELERİ kurmuşlar. Dilleri, imek/olmak fiiliyle , kökeni şimdiye kadar bulunamamış ve kuramsal seviyede kalmış olan HİNT-AVRUPA DİLLERİNİN BELKEMİĞİNİ oluşturarak onun terk edilmesi (*) gereğini ortaya yazılı belgelerle çıkarmış ve de İLK DİL olma şerefine sahip olmuş, ÏSIZ OYIBIZ QUL’lar, rahipler, BUĞUN TUR’larda, rahipler meclislerinde,TANRI’dan geliş, O’na dönüş konuları ve varlık-yokluk tartışmaları ile FELSEFE’nin çekirdeğini oluşturmuşlar.

ASTRO-FİZİĞİN yolunu açmışlar ve her şeyin üstünde TEK TANRI kavramını KURAMSALLAŞTIRMIŞLAR, GÖK KÜLTÜ – ATEŞ KÜLTÜ  onlara  ÖLÜMDEN SONRA VÜCUDUN ATEŞE VERİLMESİ (İncinération) ÖLÜMDEN SONRA YAŞAM (réincarnation – reenkarnasyon) kavram ve uygulamasını vermiş, kişiler arasında RENK-CİNS  ayırımını düşünmemişler, bu yolla SEÇİM – DEMOKRASİ kavramlarına sahip olmuşlar.

Ateş Kültü gereği, TİYATRO ve MÜZİĞE ilk adımlarını atmışlar, KAYALARA, MAĞARALARA yaptıkları resimler ve yontu san’atının ilk örneklerini olan DİKİLİ TAŞLARLA  evrensel sanat tarihine en büyük adımları atmışlar Tarihte İLK kere ORDU teşkilâtını kurmuşlar, komutanlar arasından İLK TARİHÇİLERİ vermişler,YERLEŞİK UYGARLIK sahibi olarak , İlk KENTLERİ kurmuşlar, ilk coğrafi adları kullanmışlar. İleri seviyede düşünce sahibi olmanın verdiği imkânlarla daha, aşiret döneminde DEVLET OTORİTESİ seviyesine erişmişler (**) Tarihteki İLK SİYASAL KURULUŞLARI gerçekleştirmişlerdir.

Buzul dönemi, su baskınları ve en son kuraklık nedenleriyle, Beş Kıt’aya yayılmışlar, yazı sahibi GÖÇMENLER (göçebe değil) olarak gittikleri yerlerin DİP KÜLTÜRÜNÜ teşkil etmişler onları,yazılarının içerikleriyle IŞIKLANDIRMIŞLAR, EVRENSEL UYGARLIKLARIN KÖKENİNİ OLUŞTURMUŞLARDIR.

İşte, ZAMAN VE MEKÂNDA, BİLİNMEYEN,  YA DA BİLİNMEK İSTENMEYEN, TARİH VE KÜLTÜRÜNÜ İNKÂR ETMESİ BEKLENEN, İNSANLIK DIŞINA İTİLMESİ İÇİN ULUSLARASI ÇABA SARFEDİLEN TÜRK, BUDUR.

Atalarımız ne demişler: GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ, SIVAYAMAZLAR, SIVATTIRMAYIZ! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları