HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Soner MAĞDEN

Soner MAĞDEN

DUMANSIZ BACALAR

25 Şubat 2016 Perşembe Saat: 16:07

Kalkınmada öncelikli illerde ekonomik faktörlerin ve dumansız bacaların rol oynadığını hepimiz bilmekteyiz. Bir ilin kalkınmasında o ilin sanayisi, sanat yapıları, kültürel değerleri ve sportif aktiviteleri önem arz eden değerlerdir.

 Ordu geliri az olan iller arasında yer almaktadır. İş sahasının azlığı, sanayi kuruluşlarının yok seviyelerde olması  Ordu için önemli bir kayıptır. Bir ilin büyümesi ve gelişmesi için kuruluş sayılarının artırılması ve gelir getirici tedbirlerin alınması çok önemlidir. Eski yıllara nazaran köylerdeki üretimde de önemli gerileme vardır. Fındığa karşı olan alternatif ürünlerin azlığı geçim sıkıntısı çekenlerin sayısını daha da artırmaktadır. İlimizde üretilen fındıktaki fiyat dengesizliği üreticileri oldukça zorlamaktadır. Zeytinin en az 20, fıstığın 25-30TL olduğu ülkemizde fındık üreticilerinin masraflarını bile karşılayamadığı sezonlar yaşanmaktadır. İl ekonomisinin gelişmesi için bazı iş kollarını harekete geçirmeliyiz.

Dünyada ve ülkemizde futbol önemli bir endüstri dalı olmuştur. Bir çok il futbol klüpleri sayesinde kendini daha iyi tanıtma imkanı bulmuştur. Trabzon ili, Trabzonspor ile ayağa kalkmış üniversitesi  ve hava alanı ile adeta şahlanmıştır.

 İlimiz için Orduspor da çok önemli bir kuruluştur. Yıllarca tek başına Sağra ile birlikte Ordu ekonomisine ve tanıtımına önemli katkı sağlamıştır. Ordusporun zirve yaptığı dönemlerde Ordu’ya olan katkısı unutulmamalıdır. Bu günlerde zor dönem yaşayan Orduspor’u ayakta tutmalıyız. Onun yok olmasına kapısına kilit vurulmasına hiçbir kimsenin seyirci kalmaması gerekir. İlimizin ekonomisi için yıllarca Ordu’nun DUMANSIZ BACASI olmuştur. Bunu bugün anlayamamış olabiliriz. Yarın gerçekler ortaya çıktığında her şeyin çok geç olduğu fark edilecektir.

Orduspor’u yaşatacak ve ayakta tutacak olan tek güç yine Ordulular olacaktır. Bu gücün yok olmasına seyirci kalınmamalıdır.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları