HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KEPÇEYLE GÖTÜRDÜLER, KAŞIKLA GERİ VERİYORLAR

16 Kasım 2018 Cuma Saat: 10:16

Serbest piyasada bugünlerde bir indirim furyası moda oldu gitti. Hükümet bir yandan dış mihrakların saldırılarıyla bir yandan terör, bir yandan ekonomik kriz ve enflasyonla mücadele ederken durumu fırsat bilen fırsatçıların yapacakları yüzde 10’luk indirimler vatandaşların büyük tepkilerine neden oldu.

Örneğin 22 Liralık bir torba kömürün önce 40 Liraya çıkması ve bugünlerde 38 Liradan satılması gibi fırsatçılığın kol gezdiği piyasada yapılan indirimleri halk inandırıcı ve samimi bulmuyor. Hal böyle iken AVM’lerin, sanayicilerin ve KOBİ’lerin bugünlerde göstermelik indirimlerinin de ne kadar doğru olduğu ise ayrıca merak konusu olmaya devam ediyor.

Alışverişlerde poşetlerin bile ücretlenmesine tepki gösteren vatandaşlar, hükümette serbest piyasalarda artık nereden ne götüreceğini bilmiyorlar. Okunan elektrik saatine bile ücret ödüyoruz. Alışverişte poşete bile ayrı para veriyoruz. Bir aldığımız nefes kaldı, ona da yakın da vergi çıkarırlarsa hiç şaşırmayız diyerek serzenişte bulundular.

Bana sorarsanız vatandaş sonuna kadar haklı. Artık elimizi neye atsak para, ayağımızı nereye bassak para. Alan kepçeyle alıp götürüyor, geri dönüşümünde ise çay kaşığı ile geri veriyor. Memlekette ne orta direk kaldı ne de dar gelirli vatandaş kaldı. Memleket de şimdi iki türlü insan kaldı. Birincisi zengin, çok zengin, ikincisi de fakir ve çok fakir.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları