HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR

10 Aralık 2018 Pazartesi Saat: 09:11

Kehanette üzerimize yok. Yerel seçimlerde aday bolluk ve bereketliği yaşayan Ordu’da, 180 isim üzerinde öyle değerlendirmeler yapılıyor ki, sormayın gitsin. Aday adaylarına sorsanız hepsi banko. Vatandaşa bakıyorsunuz hepsinin kafasında iki, üç isim dolaşıyor. Yani sizin anlayacağınız her kafadan bir değil birden fazla o kadar çok ses çıkıyor ki, insanın Maşallah diyesi geliyor.

AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ittifak yaparsa eğer Ordu’da 2 ilçe belediyesi MHP’ye bırakılacakmış. Birde MHP, Büyükşehir’e aday çıkarmama şartı ile iki veya üç ilçe belediyesi MHP’ye bırakılabilinecekmiş. Bu da ayrı bir iddia olarak son günlerde oldukça fazla dillendirilen ve konuşulan bir konu oldu.

AK Parti ile MHP arasında ittifak söz konusu olmaz ise bu kez de MHP’nin Büyükşehir adayı kim olur sorusu ve merakı da yine kafaların bir kenarında duruyor. Kaldı ki MHP, 19 ilçenin tamamında aday çıkarabilecek mi? Bütün hesaplar sadece Altınordu, Fatsa, Ünye gibi büyük ilçelere göre mi yapılacak? Nasıl bir strateji uygulanacak? Bekleyip göreceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de bu kez ince eleyip sık dokuyor. Hem Büyükşehir’de hem de ilçelerde rakip partilerin adaylarına göre aday çıkarmayı planlamak CHP’nin şimdiki stratejisi oldu. Bu taktik aslında partililer arasında da benimsenmiş bir durum. Çünkü CHP bu kez Ordu’da kaybetmek istemiyor.

İYİ Parti’de de sessizlik sürüyor. Henüz Ordu’da öne sürülen bir aday veya aday adayı yok. Ordu İl ve İlçe Teşkilatları Genel Merkezlerinin CHP ile yapacakları ittifak çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyorlar. Buna göre de Ordu’da bir seçim takvimi belirleyecekleri de aldığım bilgiler arasında yer aldı.

Saadet Partisi (SP)’de durum ise çok farklı. SP, bu kez Ordu’da aday adaylarından ziyade Büyükşehir’de başta olmak üzere 19 ilçenin tamamında sadece aday çıkarıyor. Bu karar da İl ve İlçe teşkilatlarının birlikte aldığı bir karar imiş.

Bu arada Aralık ayı içerisinde bir toplantı gerçekleştirecek olan Demokratik Sol Parti (DSP)’de de Ordu da seçime gidilip gidilmeyeceği netleşecek. Antalya’da planlanan İl Başkanları toplantısında Türkiye genelinde bir yol haritası belirleyecek olan DSP’nin Ordu’da ise en az Büyükşehir ve Altınordu başta olmak üzere yaklaşık 10 ilçede seçime gidilmesi hedefleniyor.

Her kafadan bir ses çıksa da şimdilik Ordu’da partilerde ki son durum bu şekilde gözüküyor. Bu arada seçim çalışmalarına start veren AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler’inde en geç 15 Aralık’a kadar 19 İlçenin adaylarını açıklaması bekleniyor.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları