HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HAYVAN İSTİSMARI!

23 Aralık 2018 Pazar Saat: 14:49

İnsanların birbirlerini hayvanlarla kıyaslamaları ne kadar acı ve ne kadar utanç verici değil mi? Üstelik bunu yapanlarda bizim vekâletimizi alan vekiller olunca.

Kâinatın sahibi, yaratılan her canlı ve cansız varlıkların Maliki yüce Rabbimiz, hayvanları da O yarattı. Onlarda sizi ısıtacak şeyler ve birçok faydalar hiç mi görmüyorsunuz?

Bakınız (SECDE SURESİ / 27)’de ne deniliyor: İnsanlardan, hayvanlardan ve davarlardan da renkleri böyle değişik olanlar vardır. Kulları içinde ise Allah'tan ancak âlim olanlar 'içleri titreyerek-korkar'. Şüphesiz Allah, üstün ve güçlü olandır, bağışlayandır.

Kur’an-ı Kerim’de 21 Sure de yaklaşık 37 Ayet bulunmaktadır. Ey vekaletimizi alan vekiller, hiç mi okumadınız?, hiç mi duymadınız?, hiç mi işitip, görmediniz ki? Kendinizi, hayvanları istismar ederek kıyaslar oldunuz? Bunun hesabını yarın Allah’a nasıl vereceksiniz?

Ben size verdiğim vekâlet ile bu günaha giremem. Kendi adıma sizleri vekâletimden azlediyorum. Bu büyük günahın vebalini varın Yaradan’a siz kendi adınıza kendiniz verin.

Ben karıncayı bile incitmekten imtina eden Hz. Muhammed (S.A.V.) ümmetiyim. Elhamdülillah Müslüman’ım. Allah’ın yarattığı her türlü canlıya (Hayvan ve Bitki dahil) hakareti!, taciz, şiddet ve tecavüz olarak sayarım. Sizin, yaratılana hakir, hor ve bed bakmanız, benim inançlarıma, hissiyatıma ve duygularıma ters düşüyor.

Oysa ben o vekâleti sizlere yalnız insan haklarının eşitliliği, tam bağımsız ve özgürlüğün sürekliliği için değil, aynı zamanda hayvanlarımızın ve bitkilerimizin yani tabiatımızda ki bütün canlı cansız varlıkların özgürlüklerinin de korunması adına vermiştim.

Yakışmadı size. Hiçbirinize yakışmadı. Siz bu vekâletin altında kaldınız. O yüzden sizi vekâletimden azlediyorum…

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları