HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

ELLERE VAR BİZE YOKMU?..

8 Ocak 2019 Salı Saat: 09:48


Yurt dışı yasağı nedir?.
Sen devleti soymuşsun. Milleti dolandırmışsın. Ülkene karşı eylemlerde bulunmuşsun. Adam öldürmüşsün. Mahkemen var. Yargılanman var. Şüphelisin. Onun için belirli bir süre yurt dışına çıkamazsın.
Yaklaşık yasak bu yada buna benzer şeyler.
Mesela bi insan bir insana küfür etti diye. Hakaret etti diye. Tokat attı diye yurt dışı yasağı getiremezsin. Bir insan bir başbakan geldiğinde ayağa kalmadıysa sevgi saygı göstermesiyle onu dikkate almadıysa sırf bu yüzden yurt dışını yasaklayamazsın.
Adaletli yargılama sonucunda bu kişiler hapis cezası. Para cezası. Uyarı cezası. Terfi durdurma cezası. Sicil bozma cezası. denetimli serbestlik cezası alabilir. Mesela bir insan “Ben Mozambik’i seviyorum” dediğinde onu vatan hainliğiyle suçlayıp yurt dışı yasağı koyamazsın. Yurt dışı yasağının sınırları bellidir.
Bazı örnekler vereyim.
Mesela bu ülkede milletvekilliği yapan spor yorumculuğu yapan milli takımda oynayan futbolcu Hakan Şükür yurt dışında. Futbolcu arif Erdem yurt dışında. Çiftlik bank tosuncuğu yurt dışında. Ergenekon dümencisi savcılar yurt dışında. Devletin hazinesini dolandıran bankacılar yurt dışında. Devlet nişanı verdiğimiz Rıza Zarrap yurt dışında. Cem uzan yurt dışında. Fetö artıkları gazeteciler generaller yurt dışında. Daha yazamadığımız binlercesi yurt dışında. Hepsi de krallar gibi yaşıyorlar.
Bunların pek çoğu devlet eliyle gönderildi. Bir çoğu da bakan eliyle.
Bir çoğu yıllarca yargılandılar. Ama elini kolunu sallayarak yurt dışına kapağı attılar. Onlara yurt dışı yasağı yoktu.
Ama bu ülkede hiçbir zaman devlet düşmanlarıyla işbirliği yapmayan. Devleti soymayan. yaptığı sanatsal işlerle ekmeğini çıkaran. Vergisini veren. Askerliğini yapan. Yıllardır Türk insanını güldüren. Bizim gibi mütevazi yaşamlarıyla takdir toplayan. Kendilerine kaçak sevgililer bulmayan villaları olmayan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e yurt dışına çıkmak yasak. Bu ülkede doğruları söyleyenlerin azaldığı bir zamanda Fatih Portakala yurt dışına çıkmak yasak. Pek çok aydın. Öğretim görevlisi. Yazarın yurt dışı yasağı var. Ama sorsanız bu ülkede demokrasi var.
Kısacası ellere var bize yok mu?..


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları