HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ÇÖZÜLMELER PEK HAYRA ALAMET DEĞİL!..

18 Şubat 2019 Pazartesi Saat: 09:29

31 Mart 2019’da yapılacak mahalli ve yerel idareler seçimlerine bugün itibarıyla 41 gün kaldı. Merak ettiğim husus ise iktidar partisi başta olmak üzere siyasi partilerde ki çözülmeler oldu. Bildiğiniz gibi AK Parti adaylarını açıkladıktan sonra bazı ilçe teşkilatlarında istifalarda art arda geldi. Yani ilk kazan kaldıran parti AK Parti oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de de benzer bir durum yaşandı. Mustafa Adıgüzel’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmesinin ardından il teşkilatı da başta olmak üzere ilçelerde de çatırdamalar ve kopmalar başladı. CHP’de görünen o ki içten içe fena çözülmeye başlamış, Ana muhalefette ki bu tufan pek hayra alamette değil benim kanımca.

İttifak halinde 6 ilçede seçimlere giren İYİ Parti’de de şimdiden istifa sesleri gelmeye başladı. Partinin yolunu tutan yönetici ve üyelerin neredeyse tamamına yakını istifanın eşiğine geldi. İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya ise partinin dağılmaması için yoğun bir çaba harcıyor. Karakaya, seçimlere kadar teşkilatları ayakta tutmaya çalışsa da İYİ Partili seçmenlerin sandık başında rotayı kime çevirecekleri de merak konusu oldu.

Zannımca bu çözülenler seçim kaderini de belirleyecek. AK Partiden ipi koparanlar nereye ve kime gidecek? CHP’den isyan bayrağını çekenler nereye ve kime gidecekler? İYİ Parti teşkilatları ve tabanı nereye ve kime gidecekler? İşte bugünlerde en çok merak edilen konu ve sorular olmaya devam ediyor.

Bana göre seçimin en büyük süksesi de bugün veya yarın Saadet Partisi (SP)’den gelecek. SP hafta sonundan beri eski içişleri bakanı İdris Naim Şahin ile görüşmelerini sürdürüyor. Edindiğim bilgi ve izlenimlere göre SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile İdris Naim Şahin prensipte anlaşmaya varmışlar. Bugün veya yarın da resmi açıklama yapılacakmış.

İşte bu noktada SP, bu çözülenleri, isyan bayrağı çekenleri, istifada istifa diyenleri kendi kanadına çekebilirse seçimlerin en favori partisi olması içten bile değil. Şimdi AK Parti, CHP’nin ve İYİ Partinin hatta ve hatta MHP’nin de oturup iyi düşünmesi lazım. Çünkü İdris Naim Şahin, hem sağdan hem de soldan yani toplumun her kesiminden oy almaya muktedir bir isim. Şimdiden söylüyorum. Bu çözülmeler pek hayra alamet değil.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları