HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

İDRİS SAADET”E EREBİLECEK Mİ?..

22 Şubat 2019 Cuma Saat: 09:23


İdris Naim Şahinin Saadet partisinden aday olmasından sonra Orduda nasıl bir siyasi rüzgar esebilir..
Kim kime destek kim kime köstek olabilir..
Ordu siyasetini iyi koklayanlar az çok tahmin etseler de parti ve adayların nasıl bir yol haritası içine girebilecekleri pek kamu oyunda konuşulmuyor..
Ordu siyasetini 2 ana başlıkta yorumlayabiliriz.. birincisi iktidar partisinin adayları…. İkincisi muhalif partilerin adayları..
Niye seçimlere girdikleri belli olmayan DSP- DEMOKRAT- VATAN-BBP ve diğer tabela partilerini bir kenara bırakıp analizimizi en yakın gerçeğiyle tahmin edelim.
Orduda iddialı hale gelen dört partiden başlayalım. AKP yine MHP nin desteğiyle Seçimlere girecek. Bunu zaten herkes biliyor..
Ama asıl hesaplar muhalif kanadın hesaplarında. Orduda CHP – İYİ PARTİ ve SAADET bakıldığında ittifak içinde değil. Ama siyasi ittifak içinde görünmeyen bu üç parti gönül ittifakı yapıyor..
İşte gerçekler..
İYİ PARTİ ne Büyükşehirde nede Altınordu da aday çıkarmıyor. Saadet Partisi Altınordu da adayını aylar öncesinden açıklamıştı. Son bir hamle ile İdris Naim Şahini transfer etti ve kamu oyun da sempati yarattı. Şayet İdris bey aday olmasaydı saadet partisinin Büyük şehir adayı Mimar Halit Duyar olacaktı..
Eğer İdris beyi İYİ PARTİ gösterebilseydi CHP Büyükşehir’e aday çıkarmayacak İYİPARTİ adayına destek verecek İYİPARTİDE Altınordu ya aday çıkarmayacak CHP adayına destek verecekti.
Dediğim gibi ortada açık bir ittifak gözükmüyor.. Ama İdris beyin gelmesiyle birlikte açık saçık bir gönül birlikteliği görünüyor. Muhalif kanatta nasıl bir psikoloji yaşanabilir. Partilerin oy oranlarına bakalım. En son seçimde CHP 110 BİN. İYİ Parti 41 bin sadet beş binin altında bir oy almış. Üstelik bu üç parti Millet ittifakının içinde yer almış. En çok oyu almış iki parti en düşük oyu almış bir partinin adayına oy verirler mi?.
İşte burada sayın şahinin adı devreye giriyor. Oylar saadete değil İdris beyin şahsına veriliyor..
İdris Naim kimlerden oy alabilir.
Ordu’da saadet partisinin tümü kendi partisine oy verecek. İyi Parti İdris beye oy verecek. MHP nin büyük bir tabanı Yine İdris’e gelecek. CHP nin bazı çatlak seslerinin dışındaki kırgın seçmen Şahini kurtarıcı olarak görecek. AK Parti kırgınları ve Ordudaki yüzde on beşlik kararsız oyların çoğu İdris’e gelecek.
İdris Naim Şahinin seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte özellikle Altınordu da CHP adayının şansı daha da fazlalaşacak. İdris rüzgarı sadece Altınordu da değil ilçelerde de esecek ve şansı az olan adaylara bile moral getirecek..
AK Parti kanadı boş durmayacak. İdris beyden sonra seçim takvimini yeniden gözden geçirecek ve yenileyecek. Çünkü kendi partisinin adaylarına oy vermeyecek seçmenleri olduğunu il yönetimi çok iyi biliyor..
Çok sert bir seçim olacağını söyleyebiliriz. Ancak ne Hilmi bey ne İdris bey seçimi banko görmemelidirler..
Bu arada bir önemli şeyde meclis listeleri olacak. Listelerdeki isimler seçimin öncelikli belirleyicileri olmaya adaydırlar..
Bazen insan ummadığı hayal kırkılıklarını avucunda bulur..
İdris gitti geldi. Gitti geldi. Bakalım saadette saadete erebilecek mi?..


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları