HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

NEDEN SAADET? (YA HERRO YA MERRO)

2 Mart 2019 Cumartesi Saat: 10:36


Son günlerde herkesin dilinde ne oldu bu Saadet Partisine, ballandıkça ballandı, kıymete bindikçe bindi. Gelen giden Saadet diyor başka bir şey demiyor. AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi, İYİ’si kötüsü, hatta ve hatta HDP’lisi bile Saadet demeye başladı.
Urfasıydı, Adıyamanıydı, işin sırrını, kerametini kimse çözemedi ama Saadet Partisi en büyük sükseyi Ordu’da yaptı. Bana göre Saadet Partisi, 31 Mart seçimlerinde Ordu’da tarihinin en büyük seçimini yaşayacak. Çünkü aday, her kesimin adayı İçişleri eski bakanı İdris Naim Şahin. 
Neden Saadet diye sordum ve dikkat çektim diye soracak olursanız. Çünkü bir kez daha söylüyorum bakın ister dikkate alın, ister almayın. Tabanda AK Partiden kayanlar, MHP’den kopanlar, CHP ve İYİ Parti ittifakı, HDP ve diğer irili ufaklı partilerin hepsinin sandıkta ki adresi İdris Naim Şahin.
Sormakta haklısınız. Saadete, HDP neden destek veriyor? Bu soruyu bende çok düşündüm ve araştırdım. HDP’nin yaklaşık 6.5 milyon kürt seçmeni var. Bu rakam azımsanmayacak bir seçmen. Üstelik bu kürtmen seçmenin tamamını pkk ile aynı kefeye koymakta siyasi bir aptallık olmaz mı? 
İşte bu noktada Türkiye’de kürdüne, Lazına, Çerkezine, Tatarına, Abazasına, Yörüğüne,  Zeybeğine, Dadaşına, Alevisine, Sunnisine vs. kucak açan tek parti Saadet Partisi oldu. 
Tamam şunu başından beri kabul ediyoruz. HDP, terör örgütü pkk ya destek veren ve onunla kol kola olan bir parti. Üstelik mecliste de grubu olan bir parti.
Bu parti durduk yerde Güneydoğu’da neden Saadet Partisine destek verme kararı alsın ki? Bunun onlarca nedeni olabilir ama bana göre esas olan ana iki temeli olabilir. 
Birincisi ya HDP, Saadet ve CHP ile güçlü bir şekilde yerel seçimlerde güçlenerek çıkıp, pkk ya güle güle deyip özüne dönecek, ya da AK Partinin bölgede elini zayıflatacak bir hamle atacak olarak görüyorum.
Eğer düşündüğüm birinci şık gerçekleşirse, bu Türkiye adına, kürt seçmeni adına, 81 milyon adına harikuleda bir şey olur. Temennimizde bu yönde zaten değil mi? 
Ben şu noktada Saadet Partisini bu riski göze alarak 6.5 milyon seçmene kucak açmasını tebrik ediyorum. Saadet, kartları açtı, ya herro ya merro. Bakalım sandıktan ne çıkacak.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları