HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TANZİMDE SATIŞA MI GELDİK!?

4 Mart 2019 Pazartesi Saat: 09:58

Vatandaşların ucuz gıda temin edebilmeleri için Türkiye genelinde Büyükşehir Belediyeleri, Tanzim Satış Noktaları için birbiriyle kıyasıya yarış ederken, uygulamaya başlandı başlanalı bizim Ordu’da hala bir tık, bir ses çıkmadı.

Tanzim Satış Noktaları konusunda Ordulular maalesef satışa geldi diye düşünüyorum. Pazar fiyatları el yakıyor. Market, manav, AVM’ler cep yakıyor. Ordu’da sebze, meyve ve kuru gıdaların yanına yaklaşılamıyorken, ellerin büyükşehirleri aldı başını gidiyor.

Anladığım kadarıyla bizim büyükşehir de, esnaflar, market ve manavlar ile AVM’ciler incinmesin, kırılmasın, darılmasın diye Tanzim Satış Noktalarını kurmayı pek düşünmüyorlar. Olan nasıl olsa vatandaşın cebine oluyor. Kimin umurunda ki?

4-5 Liraya patates satmak varken, bizim belediyeler niye zahmet edip 2 Liradan patates satsınlar ki? Değil mi? Bu yasa çıktıysa, bu hak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halka teslim edildiyse, bu hak teslimiyetini bize Ordu’da kim teslim edecek ki?

Artık bu saatten sonra kimsede zahmete girmesin. Vatandaş, zaten yokluktan iki büklüm olmuş, emekli Bin Lira maaşla can çekişiyor, memur, işçi aybaşı lafını duyunca kara kara düşünüyor. Dulu, yetimi, engellisi, gazisi olmayan parayla ne alacak ki? Bu zahmete değer mi? Canım kardeşlerim aman ha aman sakın zahmet edip incilerinizi dökmeyin.

Türkiye genelinde 51 Büyükşehirden neredeyse 3/2 si bu uygulamayı hayata geçirdi. Bu uygulama halk tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Cumhurbaşkanının talimatını duyanlar kolları sıvadı. Ancak görüyoruz ki Cumhurbaşkanının talimatını Ordu’da duyan olmamış.

1970’li ve 80’li yılların başlarında uygulanan bu satış noktalarından daha düne kadar eser kalmamıştı. Ekonomik krizle mücadele kapsamında yeniden hayata geçirilen Tanzim Satış Noktaları aslında AVM’ler gibi hizmet verirse daha makul ve mantıklı olur.

Üstelik bu mağazalar sürekli ve kalıcı olmalı diye düşünüyorum. Bir adım da keşke bunun için atılabilse. Yani günü kurtarma adına 3-5 aylık değil de sürekli faaliyette olursa vatandaşın lehine büyük bir fırsat olur. Biz her ne kadar Ordu’da bu konu hakkında satışa gelsek de, ülkemiz için hayırlı olur İnşallah…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları