HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

KALİTELİ ÖĞRETMENLER

10 Mart 2019 Pazar Saat: 10:42

Hep demişimdir, demeye de devam edeceğim, kaliteli okul yoktur, kaliteli öğretmen vardır.  Okulun değil öğretmenin iyi olsun.

Bu gün Üniversite öğretmenlik  puanları o kadar düştü ve  öğretmenlik bölümleri yerlerde sürünüyor ki, şaşırırsınız. Eli kalem tutan  her kese öğretmenlik yolu açık durumdadır.  Fakültelerin mantar gibi çoğalmaları, aydınlık geleceğimizi karartmaktadır. Yetişkin tecrübeli proflar, doçentler, okutmanlar olmadığı taktirde daha da geriye gideceğimiz muhakkaktır. Genç öğretmen olmuş branşından sınava giriyor ve kocaman bir (0) çekiyor. Al sana eğitim.

Okullarda da aynı, kendilerini yenileyen, temel teknoleji ve bilgi çağına ayak uydura bilen öğretmenlerimizin sayısı yok denecek kadar azdır. AR-GE yapan ve yaptıran yöneticilerimiz de  yoktur. Hal böyleyken, eğitim ve öğretim de sonuncu olmamızda kaçınılmazdır.  Öğretmenlik alımları yüksek puanlara tabi olmalıdır.

KPSS de önemli bir baraj olmalıdır. Okullardaki eski öğretmenlere işlev kazandıracak çalışmalar yapılmalı veya emekli edilmelidirler. Öğretmenlere 3600 katsayıyı vererek önlerini görmeleri sağlanmalıdır. Geride fişek gibi bekleyen, ama çalışma fırsatı bulamayan   genç öğretmenler bekletilmemelidir. özellikle sınıf öğretmenleri, ilk öğretimden itibaren öğrencilerin gelişmelerine önemli katkılar sağlamaktadırlar.

Torpil olayı, tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Gençlerimiz heba edilmemelidirler, öğretmenlerimiz ezilmemelidirler. Milli eğitim camiası sorunların üzerine cesaretle gidebilmeli ve çözüm yolları bulmalıdırlar.

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları