HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Ersin ERDOĞAN

Ersin ERDOĞAN

MERHABA VE TEŞEKKÜR …

26 Şubat 2016 Cuma Saat: 13:49

Önce hem değerli okurlara hem de Ordu Yeni Haber gazetesi tarafından yayınlanmaya başlayan internet gazetesine “Merhaba” diyerek başlamak istiyorum ilk köşe yazıma…

Sonra Ordu Yeni Haber gazetesi ailesinin bir ferdi olmak üzere beni davet edip bu  onura layık gören Sayın Recep Aydın’ a teşekkür ederim…  

Gazete okumanın en güzel şekli basılı bir kâğıttan okunmasıdır diyen çoğunluğa tüm kalbimle katılmakla beraber, internet gazeteciliğinin çağımızın en yaygın, tirajı en yüksek iletişim kurma, haber alma ve yayma aracı oluğunu düşünüyorum.

İnternet'in yaygınlaşmasıyla birlikte, geleneksel gazetecilik tamamen ortadan kalkmasa da önemli ölçüde okuyucu internet gazeteciliğinin yayınlarını tercih etmektedir. İleriye dönük daha büyük oranlarda bu kaymanın yaşanacağı öngörülmektedir.

İnternet gazeteciliği çağımızın en önemli haber ve görüş yayma aracıdır. Daha işlevsel ve ulaşımı kolaydır. Öncelikle bedavadır. Kese kâğıdı yapılarak geri dönüştürülemez.

Her haber ve yazı yayınlandıktan günler sonra bile konu olarak güncel olmasa da sayfaya her bir yeni giren için güncel tadında okunabilir.

Üstelik dünyanın her yerinden okunabilir. Yurt dışında yaşayan hemşerilerimiz için bulunmaz bir nimettir. Memleketinde ne olup bitiyorsa takip edebiliyor.

Sosyal medya ile karıştırmamak lazım internet gazeteciliğini. Çünkü sosyal medyada trollerin cirit attığı bir dönemde her türlü manipülasyon fütursuzca yapılabilmektedir.

Oysa gazetecilik ilkeleri ile yayınlanan internet gazetelerinde haberin gerçekliği esastır.

Ülkelerin toplumsal gelişmişliklerinin ölçülmesinde kullanılan kriterlerden biride ülkelerinde de yayınlanan gazetelerin satış sayısı ile ilgilidir. Bu açıdan bakıldığında bu alanda geri kalmış toplumlarda bu açığın kapanması için internet gazeteciliğinin rolü büyük olacaktır.

Bu vesile ile tüm okuyucuları tekrar selamlıyor, Ordu Yeni Haber Gazetesinin internet gazetesini kutluyor, şimdiden tüm okuyucularımıza sığındığımız hoşgörüleri için teşekkür ederim…

Hoşça kalın…                                 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları