HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

VİTRİN…

28 Haziran 2016 Salı

Sanırım son yıllarda ilk kez bu kadar cıvıl cıvıl, bu kadar ışıl ışıl rengarenk görmeye tanık oldum Ordu sahilini dün gece. Kendimi Yoroz’dan, Kurul’dan ve Boztepe’den Ordu sahiline bakar gibi hissettim. Gördüğüm manzara karşısında heyecanım da hat safhaya ulaştı.

Ordu Gazeteciler Cemiyetinin, Hilton Hotel’de verdiği iftar yemeğine katılmak için yola çıkmıştık. Sahil kesimi karınca gibi insan kaynıyordu. Sofra bezleri açılmış, çorbalar salatalar hazırlanmış, bir yanda mangallar, bir yanda püfür püfür esen semaverler ruhumda o kadar güzel armoniler çağrışırdı ki anlatamam.

Durugöl’den Teleferik tesislerine kadar olan kıyı kesiminde ki insan manzaraları tüm Türkiye’ye örnek ve parmak ısırttıracak cinstendi. Yemek dönüşü kendimi saldım sahile. Onlarca insanla kaynaşma ve konuşma fırsatı yakaladım. Hepsi çok nezih ve güzide insanlardı. Deniz, ay ve yıldızlarda harikaydı o akşam. Çocukları görmeliydiniz. Kediler, köpekler, martılarda bu tabloyu süsleyince muazzam bir manzaranın tadına varmakta kaçınılmaz olmuştu benim için.

Yan yana kuyruk gibi açılan iftar sofralarında tuzu olmayana tuz, şekeri olmayana şeker, çayı olmayana da semaverler yetişiyordu hemen. İşte etle tırnak bu olsa gerek değil mi? Yan yana birbirini tanımayan iki ayrı aile, bir Allah’ın selamı ile birbirleriyle tuz, şeker, çay alışverişinde hemencecik bulunabiliyorlar. İşte Türk Milleti. İşte Ordu halkı.

Birbirimize dokunabiliyoruz, birbirimizi anlayabiliyoruz, aynı havayı soluyup, aynı hisleri taşıyabiliyoruz. Yani biz isteyince biz olabiliyoruz. Peki nedir bu başımızı örümcek ağı gibi saranların, elimizi kolumuzu pamuk ipliği gibi dokuyanların, can diye gözüküp de sırtımızdan can düşmanlığı yapan insanların bu bitmez, tükenmez ‘BEN’lik egoist düşünceleri ve hırsları nedir Allah aşkına.

Göz önünde ki vitrinde hep ben olmak ne diye? Asıl olan Allah makamında ki vitrinde sen sen olabiliyormusun? Bunu düşünmek makbul olan değilmidir? Yediği ekmeğe, oturduğu çanağa, cami duvarına işeyenlere, yönetenlere, yönetici namzetlerine, mesleği üzerinden her gün kendi kendine küfür ettirenlere ve kendini dev aynasında görenlere soruyorum şimdi…

Siz, ne zaman dünyevi vitrinin değişken palyaçoları olmaktan kurtulacaksınız? Kurtuluş yolu ve adresi uhrevi mekanda apaçık belli ve aleni iken, ne zaman bu ‘BEN’lik illetinden kurtulmayı düşünüyorsunuz. Benim gibi bir ayağı çukurda olunca mı yoksa? Hesabınız bu ise tutmaz, şimdiden söyleyeyim.

Rabbim cümlemizi makamında ki vitrinine layık gördüğü kullardan eylesin…  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları