HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ORDU ARTIK NEFES VERMİYOR!..

6 Nisan 2019 Cumartesi Saat: 10:52

Yeşilin ve mavinin incisi Ordu’da artık nefes alamıyoruz. Yeşil alanlarımız Altınordu Merkez ilçede git gide körertilmeye devam ediyor. Son olarak önümüze çıkan manzaralarda bunun tam ispatı oluverdi. Yeşilin katli adına bu ucube yapılar yeniden nasıl hortladı? Neden ihtiyaç duyuldu? Neyin peşindeler anlamış değiliz.

İlkadım Atatürk Anıtının önüne konulan sundurma bir çay ocağı, düz mahalleden tutun Şahincili’den çıkın, merkez ilçenin neredeyse bütün mahallelerinde yeşil alan neredeyse hiç kalmadı desem inanın yalan da olmaz. Ordu artık oksijen veremiyor. Ordu artık nefes veremiyor!..

92 mahalle her geçen gün biçildikçe biçilmeye devam ediyor. Nedir bu hoyratlaşma? Nedir bu rant? Nedir bu çıkar? Kim neyin peşinde? Neyin telaşında? Bu talan niye? İşte bu noktada ben söyleyeyim, kimsenin de sesi, soluğu, gıkı da maalesef çıkmıyor.

Bu yazıyı kaleme alırken, verilen vaatler, havada uçuşan sözler geldi aklıma. Oysa neler yapacaklardı neler. Oksijen diyarı olacaktık. Ciğerlerimiz diyar cennetinde oksijene doyacaktı. Ama olmadı. Gördük ki her şey koltuğa oturana kadarmış. Gördük ki işin içine Napolyon girince, yeşilde olduğu gibi her şeyi katletmede, kesmede, biçmede de üzerimize yokmuş.

Sahil boydan boya uyduruk ağaçlarla sıra sıra kavaklar misali, adına kıyı düzenleme dediler, eyvallah dedik. Sonuç ortada. Eski deyimle Altınordu’nun 22 mahallesinde yeşil alanı bulana aşk olsun. Fazla bir şey demek istemiyorum.

Şimdi sadece gözlerinizi iki dakikalığına kapatın, bundan 15-20 sene önce ki, Cumhuriyet, Akyazı, Bahçelievler, Şirinevler, Şahincili, Bucak, Selimiye, Nizamettin, Şarkiye, Yenimahalle, Subaşı ve onlarca mahallenin eski hallerini hayal edin. Birde şimdi ki halleriyle kıyaslama yapın. Bu arada gelmiş geçmiş tüm zihniyetler, çocuk parkı yaparak acaba yeşil alan yaptıklarını mı zannediyorlar.  

Artık bu şehrin ciğerlerinden, nefes borularından, ağzından, burnundan bir el çekin Allah aşkına. Her yere bir ucube, her yere bir sundurma kondurmak marifet değil. Marifet nefes olabilmekte, marifet hayat öpücüğünü verebilmektedir. Bu rıhtımda ki Atatürk siluetini ortadan kaldırıp unutturmaya benzemez. Bakın Ordu artık nefes vermiyor!..

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları